Yaptığı eylem çağrısıyla 37 kişinin ölümüne, 761 kişinin yaralanmasına yol açtığı için değil şampiyon. İki gün içerisinde 35 ilde insanları sokağa döküp, 197 okul ve 1.230 aracın yakılmasını, 269 kamu binası ve 1.731 evin tahrip edilmesini başardığı için de değil şüphesiz. Bu korkunç eylemlerin emrini tezkerede hayır oyu verdiği için CHP’yi tebrik eden Kandil’deki bir terörist başı da yaptırabilirdi pekâlâ. Fakat bu kadar organize hareket edip, sonra da hiçbir şeyin sorumlusu değilmiş gibi kameraların karşısında gözyaşlarıyla “pardon” diyebilmek usta bir oyunculuk performansı gerektirir. İşte Selahattin Demirtaş’ın şampiyonluğu burada!

Kabul etmek lazım: Çukur eylemlerinde Kandil’den getirttiği kaleşnikoflu, roketatarlı teröristleri barikatlara yığıp “öz yönetim” çağrısıyla şehirlerimizi işgale yeltenmek bir militanın kariyeri için büyük bir başarı. Fakat asıl büyük başarı bu da değil.

CHP VE İP’İ KENDİ ÇİZGİSİNE GETİRDİ

Demirtaş’ın asıl başardığı şey, “bölücü isyanları bastırmak” gibi bir geçmişi olan CHP’yi kendi hizasına getirebilmiş olmasıdır. Helalleşme adı altında, Sevr’i “savunanlara” göz kırparken, Sevr’i yırtıp atanlarla “hesaplaşma” çizgisine gelebilmek Kılıçdaroğlu’nun tek başına başarabileceği şey değildi. Demirtaş burada da performansını sergiledi.

Bu da bir şey mi? “İktidarı devirmek için 7 bölgede acil eylemler organize edin” dediğinde kendisine HDP örgütünden bile daha önce İP’in Başkanı Akşener tıpatıp aynı çağrıyla karşılık verdi. MHP’yi “ülkücülükten uzaklaşmakla itham edip bölen” partide başkan yardımcısı şehidin bacısına küfredebilirken, tek bir partili bile “Biz ne çabuk HDP hizasında diziliverdik” diye soramadı. Kandil’deki terör ağaları bu duruma epey gülüyorlardır.

Şüphesiz Demirtaş CHP ve İP’i Türkiye’yi parçalamak isteyen Batılıların memnun olacağı noktaya getirirken gerçek çaresizliği Kürt anaları karşısında yaşıyor. Terör örgütüne militan kabul merkezi gibi çalışan HDP üç yıldır Diyarbakır Anneleri tarafından kuşatılmış durumda. Mahkemeler işlediği cürümler hakkında ne ceza verirse versin, gerçek yargılamayı analar çoktan yaptı ve cezayı kestiler.

BÖLGE PKK’DAN KURTULURKEN…

Kürt halkının yaşadığı acıları ve döktüğü gözyaşlarını dindirecek, içine hapsoldukları terör sarmalından kurtarabilecek tek liderin Erdoğan olduğu gerçeğini görmemek için kör olmak gerek. Batman’dan Diyarbakır’a; Malatya’dan Hakkâri’ye kadar bölgeyi devasa yatırımlarla ayağa kaldıran Cumhurbaşkanı’nı Kürt gençleri boşuna türkülerle zılgıtlarla “kucaklarına” basmadılar.

Sadece Diyarbakır’da bir yılda 2 milyar lira yatırım yapılırken, şehirde 6.550 yeni işyeri açıldı. Batman’a 19 yılda 16 milyar lira yatırım yapılırken, 36 fabrika ile 4 bin kişiye istihdam sağlandı. Kültürel ve sportif çalışmalar ise göz dolduruyor.

Buna çarpıcı bir örnek gençliğe 25 milyon yatırım yapan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi. Dev spor tesisleriyle ilçeyi adeta bir spor kenti yapmayı hedefleyen Başkan Mehmet Çınar bu çalışmaları sebebiyle Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu büyük yatırımlar ve özellikle gençlerin istihdamını arttıran, kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarını teşvik eden çalışmalar sayesinde geri kalmışlıktan sıyrılırken, küresel güçlerin tüm çabalarına rağmen HDP eriyor.

Öyle görünüyor ki, ne HDP’yi ne de Demirtaş’ı giderek daha fazla kontrolü altına aldıkları CHP ve İP de kurtaramayacak.