Bursa'da tek motorlu uçak evlerin üzerine düştü.  Tek motorlu uçak, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

BURSA'DA SOKAĞA UÇAK DÜŞTÜ

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Olay yerinden gelen son dakika görüntülerinde uçağın düştüğü mahallede bulunan vatandaşların korku içinde kaçıştığı görüldü.

Bölgeden gelen ilk fotoğraflarda mahalleyi yangın dumanı kapladığı görüldü.

BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok" dedi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy, Bursa'da merkez Osmangazi ilçesi'nde Yunuseli Havaalanı'na yakın bir bölgede tek motorlu uçağın düşmesine ilişkin yaptı açıklamada uçaktaki iki kişinin hayatını kaybettiğini ve mahallede yaralı olmadığını söyledi.  

BAŞKAN AKTAŞ'TAN KAZA AÇIKLAMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, TGRT Haber’de uçağın düşmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Kaza binaya çarpma sonucu meydana geldi. Kaza 15:05’te meydana geliyor, 15:06’da ihbar geliyor, ekipler en hızlı şekilde olay yerine ulaşıyor. Bir ev zarar gördü, 2 araç hasarlı duruma geldi. Pilotun kullandığı uçak eğitim uçağı ve tek motorlu. Yakında eğitim uçakları için kullanılan Yunuseli havalimanı var, muhtemelen havalimanına gitmek istiyordu. Şirketten bir açıklama daha gelmedi”