Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda belirlenen terör hedeflerini yok etmek amacıyla Pençe Kılıç harekatı düzenlendi.

Harekat emri bizzat Cumhuraşkanı Erdoğan tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Edoğan'ın talimatlarıyla başlayan harekatta yurt genelindeki 6 farklı üsten kalkan uçaklar, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki hedeflere eş zamanlı harekat gerçekleştirdi.

F-16 savaş uçaklarının yanı sıra hava kuvvetlerine destek amacıyla İHA ve SİHA'ların da aktif rol aldığı harekatta hain terör örgütüne yönelik mağara, sığınak, tünel ve depoların da aralarında bulunduğu hedefler imha edildi.

ÇOCUKLARIMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK

Beyoğlu'nda düzenlenen hain saldırı sonrası terör hedefleri yerle bir edilerek Ecrin (9) ve Yağmur'un (15) intikamları alındı. Yurt içinde nefes alamaz hâle gelen kalleş PKK’nın PYD/YPG adıyla terör, fuhuş ve uyuşturucu bataklığına dönüştürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki inlerinin tamamen temizlenmesine günler kaldı...

ECRİN VE YAĞMUR'UN İNTİKAMLARI ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) harekatta görenleri duygulandıran detayları paylaştı. Teröristlere saklandıkları inlerini başlarına yıkan mühimmatların üzerine Beyoğlu'ndaki hain saldırıda hayatlarını kaybeten 9 yaşındaki Ecrin ve 15 yaşındaki Yağmur'un isimleri yazıldı. Dünya Çocuk Hakları Günü'nde düzenlenen harekatta Ecrin ve Yağmur'un da intikamları alnmış oldu.

MSB o anları şu notla paylaştı:

"Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Görmek istemeyenler olsa da terör örgütü PKK/YPG bu coğrafyada bebekleri ve çocukları acımasızca katletmeye devam ediyor. Son olarak dünyalar tatlısı Ecrin ve Yağmur’u bizlerden ayırdılar. Çocuk katillerinden hesap sormaya devam edeceğiz!"