Almanya’nın Duisburg kentinde polis, Türk iş insanı Emre Tümsek’i iş yerinin önünde darp etti. Yaşanan olay ABD’de George Floyd'a uygulanan polis şiddetini akıllara getirdi. İnşaat şirketi sahibi Tümsek iş yerinin önünde gürültü duyup dışarı çıktığını ve polis tarafından ters kelepçelenerek yere yatırıldığını söyledi. Polisin sert müdahalesine maruz kalan Tümsek, o sırada nefes alamadığını ve Geoge Floyd’u anımsadığını ifade etti.

4 SAAT GÖZALTINDA KALDI

“Nefes alamıyorum. Ben burada inşaat şirketinin sahibiyim olayla bir alakam yok” ifadelerini kullanan Tümsek’ten Alman polisi kimlik istedi. Kimlik kontrolü yapan polis, dakikalarca Emre Tümsek’in boynuna diziyle basarak şiddet uyguladı. Olayın ardında 4 saat karakolda gözaltında tutulan Tümsek daha sonra serbest bırakıldı. Tümsek, hiç suçu olmamasına rağmen Alman polisi tarafında uğradığı işkencenin hukuki yollardan takipçisi olacağını söyledi.

Polis şiddeti Tümsek’in arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

"HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERMEDİLER"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tümsek, duyduğu gürültü üzerine sokağa çıktığını ve ne olduğunu anlamadan iş yerinin önünde polis şiddetine maruz kaldığını, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Özellikle son dönemlerde bölgelerinde artan polis şiddetine dikkat çeken Tümsek, "İş yerimizin önünde gürültü oldu. Polis birini mi arıyordu bilmiyorum, dışarı çıkıp 'Nasıl yardımcı olabilirim' diye sordum. Hiçbir gerekçe göstermeden ve sebepsiz yere üzerime çullandılar. Uzun süre yerde yatırıp boynuma bastırdılar, bir an nefes alamadım ve öleceğimi zannettim. Şu an yaşadığıma seviniyorum." diye konuştu.

Kelepçeli olarak polis aracına bindirildiğini ve karakola götürüldüğünü aktaran Tümsek, "İşkence araçta da devam etti, ben de yardım butonuna bastım. Bunun üzerine bana Alman milli marşını dinlettiler. Daha önce böyle bir şey ne gördüm ne de duydum. Bana iki maske takıp kelepçeli şekilde hücreye attılar. Yaklaşık 4 saat içerde tuttular. Benim de ailemin de psikolojisi bozuldu. Bana bunları yaşatan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Polisin şiddet uyguladığına yönelik iddialarla ilgili soru yöneltilen Duisburg polisinden henüz yanıt gelmedi.