Kazanın neden olduğu olumsuz psikoloji yüzünden ampute futbol oynama konusunda arkadaşlarını ilk başlarda reddettiğini söyleyen Şentürk, yaşadığı zorlu süreci Trafik Haftası'nda  şu sözlerle anlattı:

"Tedavi sürecinin ardından arkadaşlarım, ampute futbol denilen bir branş bulunduğunu ve fiziki alt yapımın uygun olduğunu söylediler. Hatta bir arkadaşımın eniştesi Ampute Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörüydü. Bana bunlardan bahsettiklerinde ilk önce reddettim. Başlarda utanıyordum açıkçası. İlk önce kabullenemedim. Çıkıp kanedyenle nasıl top oynayacağım diye çok tereddüt ettim. Arkadaşlarım istemememe rağmen beni apar topar arabaya bindirerek ampute futbolu izletmeye götürdüler. Orada bana ampute futbolu anlatarak milli sporcu olabileceğimden, olumsuz psikolojiyi böyle atlatabileceğimden bahsettiler."

Gazi olan ve mücadeleye ampute futbolla devam edenleri örnek aldı
Vatan savunmasında bacaklarını kaybederek gazi olan ve tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleyi bırakmayan gazi ampute futbol oyuncularını görünce kaybetmek üzere olduğu yaşam azminin geri geldiğini ifade eden Şentürk, "Mayınlara basarak ayaklarını kaybeden gazi ağabeylerimizi görünce büyük bir hırsla azimlendim. Onlar vatan savunmasında ayaklarını kaybetmişlerdi ve harika bir özveriyle branşlarına devam ediyorlardı. Hayata sımsıkı tutunmuşlardı. Benim bunları gördükten sonra hayatı bırakma şansım tabii ki yoktu." diye konuştu.

O günden sonra milli sporcu olmak için çok çalıştığını aktaran Şentürk, 2010'da kabul edildiği Ampute Milli Futbol Takımı'nın ay-yıldızlı formasını taşımanın gururunu yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Trafik kazalarında yaralananlara da seslenen Şentürk, "Trafik kazası her türlü zorluğu içinde barındıran bir süreç. Kazazedeler asla vazgeçmesin. Çünkü bitti dedikleri yerde her şey gerçekten bitiyor. O yüzden asla vazgeçmeyin. Pes ettiğiniz yerde her şey biter." dedi.