Merkezi İstanbul’da bulunan KAPI Uluslararası Yardım Derneği, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Derneği’nin koordinatörlüğünde, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı öncesinde ilçedeki yoksul ailelere anlamlı bir çalışmaya imza attı.

ÇOCUKLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİLER

Ayvalık’ta, ihtiyaç ailelerin çocuklarına İstanbul’dan getirdikleri hediye paketlerini dağıtan dernek gönüllüleri minik kalpleri fethetti. Ayvalık’ta, çöp entegre tesisi bölgesinde barakalarda yaşayan ailelerin çocukları başta olmak üzere, Altınova ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ulaşan gönüllüler, hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ettikleri hediyeleri dağıttı.

"HAYIRSEVERLER ADINA YAPTIK"
Yaptıkları anlamlı çalışmayla ilgili konuşan KAPI Uluslararası Yardım Derneği Başkanı Neslihan Dural, hedeflerinin Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda yoksul ailelerin çocuklarını sevindirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu pandemi döneminde hem annelerimizin yanına gidemiyoruz.

Bayram arifesinde olmamıza rağmen onların ellerini öpemeyeceğimiz için onlara ufak tefek hediyeler götürecektik fakat içinde bulunduğumuz koşullarda bunu yapamadık. Onlar adına buradaki çocuklarımıza kırtasiye paketleri, içinde oyuncaklar ve çikolatalar bulunan ufak hediye paketleri hazırladık.

Bizlere bu hediyelerin ulaştırılması için bizlere destek veren hayırsever anneler adına burada bu hediyelerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz. “ dedi.

ÇOCUKLARIN GÜLÜŞÜ İÇİN...
Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı da, “Burada kardeş derneğimiz KAPI Uluslararası Yardım Derneği ile birlikte Anneler Günü ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çocukları sevindirip, onlara hediyeler dağıtıyoruz. Çocuklara dokunmak, çocukların yüzünde tebessüm olmak dünyanın en güzel duygusudur.” diye konuştu.