Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İhlas Haber Ajansı'nın da katkılarıyla yaklaşık 40 bin geleneksel oyunların olduğu oyuncaklar Azerbaycan’da bulunan çocuklara ulaştırılmak üzere Balıkesir’den yola çıktı.

"HEP MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK"
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında evlerinde vakit geçiren çocukların canlarının sıkılmaması adına böyle bir proje düzenlediğini dile getiren Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, “Biz içinde güzellikleri barındıran çok güzel bir milletiz. Biz Türk milleti olarak her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olmuşuzdur. Bu nedenle de Türk milleti çok kutsal ve değerli bir millettir." dedi.

HEDİYE KARAVANI YAPILDI

Mutlu, "Bu vesileyle Karabağ - Ermenistan savaşında şehitlerimiz oldu. 3 bin şehidimiz ve 3 bine yakın da gazimiz var. Biz de Çocuk Oyunları Federasyonu olarak Dışişleri Bakanlığımız ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ile bir fikirbirliği yaparak evde pandemiden dolayı canları sıkılan çocuklarımıza hediye karavanı yaptık. Tırımızı tamamen doldurduk.

Tırımızda geleneksel oyunlarımız ve tekstil malzemeleri bulunmaktadır. Şu anda tırımızda 40 bine yakın hediye bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.