İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümünde Türkiye’de ilk kez Edirne’de hayata geçen Fatih Sultan Mehmet Müzesi’nde, İstanbul fethinin yürüyüşü dioramalar ve minyatürlerle canlandırıldı.

ÇAĞDAŞ TEKNİKLER KULLANILDI

Müzede minyatürler çağdaş tekniklerle hareketlendirildi, heykeller birebir ölçülerde yapıldı, odalar hareketli resim ve metinlerle donatıldı ve Fatih’in doğumundan ölümüne her şey anlatıldı.
Edirne Saatli Medrese, Edirne Valiliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından müze olarak yeniden düzenlendi. Geleneksel ve modern yaklaşımlarla tanzim edilen Saatli Medrese, Türkiye’de Fatih Sultan Mehmed’e adanmış ilk tematik müze olma vasfını taşıyor.

Müzede birçok ilkler gerçekleştirildi.

MİNYATÜRLER CANLANDIRILDI
Fatih Sultan Mehmed’in babası Sultan II. Murad tarafından yaptırılan Saatli Medrese, müzeye dönüştürülürken, geleneksel sanatların çağdaş tasarımlarla yorumlandığı resimli bir kitap gibi tasarlandı. Çok katmanlı ve çok katılımlı olarak ele alınan müzede birçok ilkler gerçekleştirildi. Fatih Sultan Mehmed’in hayatından kesitler, birebir ölçülerde silikon heykeller, özel tasarlanan altmış figürün yer aldığı dioramalar ve minyatürlerle canlandırıldı.