Türkiye'de öğrenci olan Lübnanlı Rayan Ali, Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişi için Filistin halkının bir mücadele yöntemi olan taşı sembolize ederek Mescid-i Aksa’nın en önemli yapısı olan Kubbet'üs Sahra'yı  göğe doğru yükselen yumruğunun içinde yerleştirip resmetti.

"MESCİDİ AKSA DAVASI İLE BÜYÜDÜK"

Sosyal medyada çizdiği resimle büyük ilgi toplayan Lübnanlı Rayan, resmi kaleme almadan önceki motivasyonunu şöyle anlattı:

"Memleketim Lübnan’da küçüklüğümüzden beri Kudüs’e yakın bir coğrafyada olmamızdan dolayı ve ailece hassasiyetimizle beraber Mescid-i Aksa davası ile büyüdük. Memleketim Trablus’ta Filistin’e destek olmak için ve direnişi diri tutmak için Neşid diye tabir edilen Müzik, Marş guruplarının konserlerine sürekli iştirak etmek bizi bu atmosferde ve bilinçte yetişmemize etkili oldu.

Ayrıca Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının siyasi bir dava olduğunu düşünmüyorum. Ben siyasetle hiç ilgilenen biri değilim beni ilgilendiren tarafı da o değildir. Beni ilgilendiren tarafı ise hem insan ve hem Müslüman birey olarak bu mücadeleyi savunma zorunluluğu hissetmemdir."

"KENDİMİ BÖYLE İFADE EDEBİLDİM"

Filistinlilerin evleri ibadethaneleri, tarlaları ve sahip oldukları her şey işgalci İsrail tarafından zorla gasp etmek sureti ile ellerinden alındığını belirten Rayan sözlerine şöyle devam etti:

Filistinliler yıllardır kendi doğal haklarını savunmaktalardır, Filistinlilerin gelişmiş silahları yok, gelişmemiş silahlar ise çok az sayıdadır. Bu çaresizlik ve imkansızlıklardan dolayı sadece taş atabiliyorlar. Bu duruma sesiz kalan dünyanın hiçbir şey yapmamasına karşın bu çizimim kendi lisanımla haykırışım oldu. Kendimi böyle ifade edebildim.

ÇİZİMLERİYLE DESTEK VEREKCEK

Türkiye’de uluslararası öğrenci olarak bulunmam ve eğitimimi sürdürdüğüm Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuyan çeşitli ülkelerden çok sayıda öğrenci arkadaşlarım sayesinde Filistin dışında da insani hakları ihlallerinin olduğu ülkelerinde farkında oldum. Bu ülkeler içinde çizimlerimle destek vermeyi arzuluyorum.