Başakşehir İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin 5. yılında destansı mücadelenin yıl dönümü münasebetiyle o karanlık gecede gözünü kırpmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimize ithaf edilen “Vatan Sevdası” marşını hazırladı.

“Vatan sevdasıyla yolda genç yaşlı, darbecinin karanlığına karşı, meleklerin kanadına tutundu, şehidim aydınlattı yine arşı” sözlerinin yer aldığı marş vatanı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize ithaf edildi. Söz ve müziği öğretmenlik mesleği ile birlikte profesyonel olarak müzik hayatını da sürdüren aynı zamanda Grup Genç’in kurucusu Abdullah Taşkıran’a ait marş, 15 Temmuz gecesi görüntüleri eşliğinde Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından paylaşıldı, kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Dünya darbeler tarihini değiştiren 15 Temmuz’da sokağa çıkıp nöbet tutan, tankların önüne yatan, vücudunu top mermilerine siper eden, F16’lara kafa tutan Türk Milleti 21. yüzyılın kahramanlık destanını yazdı. Bu destanı ölümsüzleştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan mars Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından o karanlık gecede vatanını ve milletini hainlere teslim etmemek üzere canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan şanlı tarihinde vatan, millet ve bayrak uğruna can veren tüm şehitlere ithaf etti.