Türkiye'nin yangın söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. İspanya'nın, Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadele için gönderdiği 2 yangın söndürme uçağı göreve başladı ve etkin bir şekilde rol alıyor. İspanya uçağının görev esnasındayken bir vatandaş tarafından çekilen video, uçağın yangın söndürmede oldukça başarılı olduğunu gözler önüne seriyor.

Marmaris'te devam eden yangında kullanılan İspanyol yangın söndürme uçağı çevre halkı tarafından da takdir topladı. Uçağın yangın söndürme anını videoya alan bir vatandaş ve çevresindekiler, "İşte bu ya, bundan 3-4 tane olsa" ifadelerinde bulundu.

UÇAKLA BİRLİKTE 27 DE PİLOT YER ALIYOR

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre; yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için uçaklarla birlikte 27 de pilot geldi.

İspanyol ekip, Türk yetkililerle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra uçaklar kısa süre içinde ilk görevlerine başladı.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda İspanya, Hava Kuvvetlerine ait iki CL 415 yangın söndürme uçağı ve bir C-295 nakliye uçağının yanı sıra Askeri Acil Durum Biriminin bir ekibinin tamamını, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye'ye gönderme kararını açıklamıştı.