Doğal afet üzerinden dezenformasyon çalışması yürüten medya organlarının bir iddiası daha gerçek dışı çıktı.

Selin büyüklüğü yanı sıra HES’in patladığı ve bu nedenle büyük bir su kütlesinin oluştuğu algısını yapan Tele 1, T24 gibi yayın kuruluşlarına cevap bölge sakinlerinden geldi.

KÖYLÜ YALANLADI

Bozkurt’ta yaşayan bir köylünün HES’in patlamasının mümkün olmadığını söyledi. Bölgede su depolama ve baraj sisteminin olmadığını söyleyen bölge sakini iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

HES’in patlamasına dair Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada da iddialar yalanlanmıştı.

“SU DEPOSU VE YA PATLAYABİLECEK KAPAK YOK”

Hidroelektrik santralinin bağlı olduğu Tesla Enerji'den yapılan açıklamada ise, "Hidroelektrik santralinin kapağının patlayarak sele yol açtığının belirtilmesi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bozkurt’taki santral su depolaması olmayan regülatör tipi bir hidroelektrik santraldir. Özetle açılabilecek veya ani gelen suyun şiddetiyle patlayacak bir kapağı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

“ÖYLE BİR SİSTEM YOK”

Öte yandan HES'in patladığı yönündeki iddialara yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir patlama söz konusu değil, çünkü patlayabilecek bir şey yok, böyle bir haznesi olan veya baraj tutulumu olan mekanizması yok buranın.” açıklamasını yapmıştı.