Türkiye'nin afetlerle mücadelesi devam ederken içleri ısıtacak bir diyalog yaşandı. Kastamonu'da selin ardından afet bölgesine yardım götüren bir helikopter pilotu, evde hastası olduğunu söyleyen vatandaşın imdadına yetişti. 

Kastamonu'ya bağlı Çatalzeytin ilçesinde helikopterin hazır olduğunu belirten polis pilot, vatandaşın hastanın Sinop'a bağlı Türkeli'ne gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine "Tamam, Türkeli'ne bırakırız, sorun değil. Hatta şimdi getirirsen bile şimdi giderken Türkeli'ne bırakırız." dedi. Pilotun samimiyeti ve sıcaklığı karşısında şaşıran vatandaş hastayı almaya giderken bu görüntüler sosyal medyada büyük ilgi topladı. 

SEL BÖLGESİNDE SON DURUM NE?

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan selden acı haberler gelmeye devam ediyor.  İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD)'dan açıklamada; "Yaşanan sel nedeniyle 77 vatandaşımız ( Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 ve Bartın'da 1 ) vefat etmiştir. 7 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir." denildi. Ayrıca Sinop ve Kastamonu'da, kayıp ihbarı sayısının 47 olduğu ifade edildi.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

AFAD ayrıca arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini bildirdi. Beslenme çalışmaları hakkında bilgi verilen açıklamada, " Türk Kızılay tarafından sel bölgelerinde toplam 223 personel/gönüllü, 9 ikram aracı ve 54 araç görev yapmakta olup; 50.870 sıcak yemek, 33.322 kumanya, 44.032 ikramlık malzeme dağıtımı yapılmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Sinop'a 1 Mobil Mutfak TIR'ı sevk edilmiş, afetzedeler için yemek pişirme ve dağıtım hizmetine başlamıştır." denildi.