İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İETT otobüslerinin ve metrobüslerin bakımsızlığı ve yolda kalma skandalları sürmeye devam ediyor. Vatandaş bakımsız araçlardan dert yanarken CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçların bakım ihalesini Mercedes'ten alıp yandaş firmalarına veriyor.

2 MİLYARLIK İHALE

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB meclis toplantısında elindeki belgelerle durumu gün yüzüne çıkarttı. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de "Şaka değil gerçek..." başlığı altında yayınladığı videoda "Karabatak Operasyonu" nu deşifre ediyor.

Göksu paylaşımında; CHP’li İBB, Mercedes otobüslerin de olduğu bakım-onarım ihalesini "Siz yetersizsiniz" diyerek Mercedes’i eleyip, “Karabatak Operasyonu”nun 2 Milyarlık ihalelerini alan Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’ye verdi. ifadelerine yer verdi.

METROBÜS İHALESİNDEN DE ÖZGÜR KARABAT ÇIKMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İETT otobüslerinin bakım-onarımı için toplamı 2 milyar lirayı bulan 14 ayrı ihaleyi CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’ye vermişti. İBB’nin metrobüs alım ihalesinden de Özgür Karabat çıktı.