İspanya Laliga ekiplerinden Real Madrid forması giyen Federico Valverde, geçmişte yaşadıkları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım, ziyaretlere başladı Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım, ziyaretlere başladı

The Players Trıbune'deki köşesine yazan Valverde, 16 yaşındayken Arsenal formasıyla geçirdiği 1 haftalık deneme sürecinden bahsetti. Real Madrid'in yıldız orta saha oyuncusu 1 haftalık Londra denemesinin çok zor geçtiğini belirterek, bu süreçte hiç rahat etmediğine dikkat çekti.

Federico Valverde o günleri şu sözlerle anlatıyor:

“Bana Arsenal’den teklif varken Uruguay’da kalmamın çılgınlık olduğunu söyleyenlerin asıl düşüncesi giderken onlara kazandıracağım paralardı. Futbolda hayatınızın size ait olmadığını fark ediyorsunuz. Özellikle genç yaşta kendinizi rehine gibi hissediyorsunuz. Aileniz bile rehin oluyor.

Futbol, özellikle Güney Amerika'daki bizler için daha iyi bir hayata kaçış ve akbabalar bunu biliyor. ‘Lanet olsun Fede, Arsenal'e gidersen güzel bir yatağın ve 30-40 dakika boyunca sıcak kalan bir duşun olacak! Böyle bir hayatı kim istemez ki?’ şeklindeki söylemlerden sonra bir haftalığına Londra'ya denemeye gönderdiler ve hiç rahat edemedim. 

Sadece maddi şeyleri düşünürseniz kulağa harika geliyor. Ama biz robot değiliz. Gerçek şu ki ailem benimle Londra'ya gelemezdi. Tek başıma, dil bilmeden, 16 yaşında yaşamak zorunda kalacaktım. Yurtdışına taşınmayı başaran her bir çocuk için, başarısız olan 100 çocuğu gözardı edemezsiniz." 

Urugaylı orta saha oyuncusu Bu sezon Madrid formasıyla 17 müsabakada şans bulurken 1 gol, 3 asistlik katkı sağladı.