Hindistan'ın Gujarat eyaletinde üzerinde yüzlerce kişinin bulunduğu bir köprü çöktü. Köprünün çökmesiyle beraber üzerinde bulunanlar suya düştü. Yaşanan hadiseye dair yapılan incelemelerde en az 90 kişinin öldüğü aktarıldı.

ÖLENLERİN ÇOĞU KADIN, ÇOCUK VE YAŞLI

Hindistan Halk Meclisi Üyesi Mohan Kundariya yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğunu belirtmişti. Gujarat İçişleri Bakanı Harsh Sanghavi ise, turistik bir yer olan asma köprüde çökme sırasında 150'den fazla kişinin olduğunu söylemiş, yerel basın ise, çökme anında köprüde tahminen 400’den fazla kişinin bulunduğu açıklamıştı.

KÖPRÜ ÜZERİNDE YÜZLERCE KİŞİ VARKEN ÇÖKMÜŞTÜ

Gujarat eyaletinde yer alan Morbi kentindeki Machchhu Nehri üzerinde bulunan ve halk arasında Julto Pool olarak bilinen asma köprü, üzerinde yüzlerce kişinin bulunduğu sırada yerel saatle 18.30 sularında çökmüş ve onlarca kişi nehre düşmüştü. Yetkililer, kurbanların çoğunlukla köprüyü eğlence amacıyla ziyaret eden yerel halk olduğunu ifade etmişti.

KÖPRÜ 26 EKİMDE YENİDEN AÇILMIŞTI

230 metre uzunluğundaki köprünün 19. yüzyılda İngiliz yönetimi sırasında inşa edildiği ve 6 aylık tadilatın ardından 26 Ekim’de yeniden kullanım açıldığı belirtildi.