Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 8 Mayıs 2020 günü, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları bu sorununu yanıtını bulma çabasında. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle piyasalarda oluşan risk algısı altın fiyatlarını etkilemeyi sürdürürken doların büyük tırmanışı da deyim yerindeyse deprem etkisi yapmıştı. Dün dolar bir nebze düşse de bu durum değişmedi.

ALTIN FİYATLARI DÜN NE KADARDI?

Dün, dolar kurundaki düşüşe rağmen altınının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 393,3 liradan tamamladı.

Peki piyasalarda bugün durum ne? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 8 Mayıs altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları:

8 MAYIS 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 389 lira

Satış: 392 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 631 lira

Satış: 643 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.261 lira

Satış: 1.286 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 2.594 lira

Satış: 2.620 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Dolar kurundaki yükselişle birlikte rekor seviyelerdeki hareketini sürdüren gram altın dün öğleden sonra TL’deki güçlenmein ardından bir miktar gerileme göstermişti. Ancak ons altındaki yükselişle birlikte günü yine yükselişle kapatmıştı ve gram altın, günü yüzde 0.64 değer kazançla tamamlamıştı.

Teknik açıdan incelendiğinde altın gramı, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunuyor. Bununla birlikte gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 394 ve 398’de, destek seviyeleri ise 390 ve 386 noktalarında.