4 Mart 2021 akşam saatlerinde Bitlis'ten gelen son dakika haberi, tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı.

Türkiye, Bingöl'den hareket ettikten bir süre sonra Bitlis'in Tatvan ilçesi yakınlarında kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan kahramanlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4'ünün ise yaralandığı haberiyle sarsıldı.

Elim kazada şehit olan kahraman askerlerimiz arasında, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu bilgisi üzerine, Merhum Şehit Erbaş'ın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından katıldığı şehit cenazesinde, darbeci hainlere gösterdiği tepki yeniden hatırlara geldi.

Şehit Erbaş, darbeciler için söylediği "Katiller! Asker değil!.. Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez." ifadeleriyle hafızalara kazınmıştı.

Hain darbe girişiminden iki gün sonra...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi teşebbüs ettiği alçak darbe girişimi nedeniyle şehit düşen polisler Aytekin Kuru, Sevda Güngör ve Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana'da Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen törene katılan 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, " Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller." sözleriyle haykırmıştı.

Şehit ailelerine sarılıp "Ağlamayın" diyerek teselli eden Merhum Şehit Osman Erbaş, "Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz." ifadeleriyle hafızalara kazındı.