İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesinin ardından tepki gösterdi.

Altun sosyal medya hesabından "1915'in arkasındaki gerçek" başlığıyla soykırım iddialarını yalanlayan bir video yayınladı.

Videoda sözde Ermeni soykırımının tanınması için her yıl 24 Nisan tarihinde dünya genelindeki siyasetçilere bir baskı aracı olarak kullanıldığı ifade edildi. 1915 olaylarının daha iyi anlaşılması için kurgu ve gerçeğin ayrımına dikkat çekilen videoda, Ermenilerin Osmanlı topraklarında yıllar boyunca güven içinde yaşadıkları ve Millet-i Sadıka olarak isimlendirildiklerine vurgu yapıldı. Videoda Osmanlı Devleti'nin dağılma noktasına geldiği dönemde ise Ermeni çeteleri ve işgalci Rus birlikleri tarafından Ermeni halkına kendilerine toprak verileceği kandırmacasıyla geride yüzlerce ölü bırakan bir yıkım başlatıldığı ifade edildi. 

Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

 "Gerçek, ancak bilim, tarih, hukuk, diyalog ve tartışmalarla açıklanabilir. Her zaman, dün, bugün ve yarın. 1915'in gerçeklerini nerede ve ne zaman isterseniz tartışmaya hazırız" dedi.