Tankları daha güvenli hale getirmek için ASELSAN tarafından geliştirilen PULAT Elektronik Harp Aktif Koruma Sistemi’nin seri üretimi ve M60T tanklarına entegrasyonu devam ediyor.

Savunma Sanayii başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ASELSAN tarafından geliştirilen PULAT Elektronik Harp Aktif Koruma Sistemi’nin seri üretimi ve M60T tanklarına entegrasyonu devam ettiği bilgisini takipçilerine duyurdu.

PULAT, AKTİF KORUMA SİSTEMİ

Sahip olduğu yüksek teknoloji radar ile platforma yöneltilmiş olan tehditleri tespit ediyor, ardından “Fiziksel İmha (Hard-Kill)” yeteneği ile tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafede etkisiz hale getiriyor.

360°’LİK TAM BİR KORUMA KALKANI SAĞLIYOR

PULAT gerek yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine karşı gerekse de uzak mesafeden fırlatılan güdümlü tanksavar füzelere karşı modül yerleşimine bağlı olarak her yönü kapsayan 360°’lik tam bir koruma kalkanı sağlıyor. Platform üzerine dağıtık olarak yerleştirilen koruma modülleri sayesinde birden çok tehdide karşı aynı anda etkinlik sağlıyor.