Filistinliler, İsrail'in zorla evlerinden çıkarma tehdidiyle karşı karşıya olan Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki ailelere destek ve tecrit planına tepki amacıyla mahallede oturma eylemi düzenledi.

İşgalci İsrail polisi, eyleme destek veren onlarca Filistinliye engel oldu. Eylemcileri güç kullanmakla tehdit eden İsrail polisi, göstericileri dağıtarak, bölgeden uzaklaştırdı.

GAZETECİYE KELEPÇE

Bu arada eylemi takip eden Katar merkezli Al Jazeera kanalı ekibine müdahale eden İsrail polisi, muhabirlerden Givara el-Budeyri'yi gözaltına aldı.

Siyonist polislerin gazetecilere olan tutumu ise bölgedeki şiddetin dozunu özetler nitelikte. Gazeteci Budeyri’yi tartaklayarak kelepçe takan işgalci güçler, kameralara da zarar vererek görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

15 GÜN YASAK

Öte yandan göz altıdan birkaç saat sonra Budeyri serbest bırakıldı. Al Jazeera'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İşgal makamları, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gazetecilik görevini ifa ettiği sırada gözaltına aldığı muhabirimiz, Givara el-Budeyri'yi birkaç saat sonra serbest bıraktı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İsrail makamlarının, Budeyri'nin 15 gün süreyle Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne girişini yasaklama kararı aldığı belirtildi.

İsrail yönetimi, uzun zamandır işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde çok sayıda Filistinli aileyi evlerinden zorla çıkararak buraya Yahudi yerleşimcileri yerleştirme planı yapıyor. İsrail güçleri de mahalle sakinlerine destek için yapılan eylemlere müdahale ediyor.