Fransız futbolcular ırkçı söylemleriyle gündeme oturdu. Barcelona'da forma giyen Griezmann ve Dembele'nin Asya'daki bir hazırlık turnuvasında kaldıkları otelde çektikleri ırkçı söylemler dolu video sosyal medyada soğuk duş etkisi yarattı. 2019 yılında Asyalı otel çalışanları hakkında söyledikleri sözleri video kaydına alan ünlü futbolcuların görüntüsü tepki çekmeye başladı.

Kameranın arka kısmında Dembele ön kısmında ise Griezmann görünüyor. Odalarındaki televizyon sistemine futbol oyununu kurdurmak için çağırdıkları 3 Asyalı personeli kameraya çeken Dembele, aynı zamanda ırkçı söylemlerde bulunuyor. Arkadaşı Griezmann'a seslenerek "Bütün o çirkin yüzler sen oyun oynayabilesin diye. Utanmıyor musun?" diyor. 

DİLLERİYLE ALAY EDİYOR

Asyalı otel çalışanları aralarında diyalog halinde bulunduğu sırada ise Dembele bu sefer de kamerayı yüzlerine yakınlaştırarak dilleriyle alay ediyor. Oyunu yükleme süresi uzayınca da "Ülkenizde teknolojik üstünlüğünüz var mı, yok mu?" diye soruyor. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Futbolcular Fransızca konuştukları için, otel çalışanları konuşulanların hiçbirini anlamıyor. Video, sosyal medyada paylaşıldığı andan beri paylaşım rekoru kırıyor. Binlerce tepki mesajı alan video üzerine kullanıcılar ırkçılıkla suçlanan Griezmann ve Dembele'nin bir daha Fransa Milli Takım forması giymemesi gerektiğini savundu. 

Bu görüntüler sonrası iki futbolcu hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu olurken, görüntülere ilişkin Fransa Futbol Federasyonu'ndan ya da Barcelona futbol takımından da herhangi bir açıklama yapılmadı.