Giresun'un Yağlıdere taşkın haberiyle gündem oldu. Yağlıdere ilçesinde derenin taşması sonucu o esnada halı sahadaki düğün merasiminde bulunan 200 vatandaş mahsur kaldı. Taşkında  mahsur kalan yaklaşık 200 kişiyi kurtarma çalışmaları ise başarıyla tamamlandı.

Yağlıdere Kaymakamı Yusuf Akın, yaptığı açıklamada, Yağlıdere deresinin taşması sonucu Bük Mahallesi'nde bulunan halı saha ile kentin bağlantısını sağlayan köprünün sular altında kalarak kapandığını söyledi.

Giresun Yağlıdere'de derenin taşması sonucu 200 kişi mahsur kaldı

Akın, halı sahada düğün merasiminin yapıldığını ve burada yaklaşık 200 kişinin bulunduğu bilgisini aldıklarını kaydetti.

Yağlıdere Kaymakamı, bölgede yağmurun dindiğini ve dere sularının çekilmesiyle vatandaşların güvenli bir şekilde ilçe merkezine tahliyesinin planlandığını söyledi.

Mahsur kalanların kurtarılması için Yağlıdere Kaymakamlığı, Yağlıdere Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Nişan töreninin olduğu halı sahadan kara yolundan uygun geçiş mevcut olup yaklaşık 150 metre patika yoldan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde, gerekli emniyet tedbirleri alınarak tahliyesine başlanmıştır." denildi. 

Kurtarma ekipleri seferber oldu

Düğün alanında mahsur kalanlar Yağlıdere Kaymakamlığı, Yağlıdere Belediyesi, AFAD, İl Özel İdare ve AKUT ekiplerinin çalışmaları sonucu tahliye edildi.

Dereden geçişin mümkün olmaması üzerine vatandaşlar bölgede bulunan bir fındık bahçesi güzergahı izlenerek güvenlik önlemleri altında Ahallı Mahallesi Kahyalı mevkisine getirildi.

Buradan kendilerini bekleyen dolmuşlara bindirilen vatandaşlar kent merkezine getirildiler.

Damadın ağabeyi Olcay Menekşe, yaptığı açıklamada, yoğun yağış sonrası derenin taştığını ve mahsur kaldıklarını belirterek,"200 kişi ile burada mahsur kaldık. Devletimiz gerekli olanakları sağladı bize. Sıkıntımız yok. Bu gece bizim için bir anı olarak kaldı" dedi.