Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin adından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan ihraç edilen FETÖ'cüleri savunmaya devam ediyor.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban da KHK ile memurluktan ihraç edilen FETÖ'cülere destek verdiğini dile getirdi.

"KHK İLE ATILANLARIN HAKLARINI İADE EDECEĞİZ"

15 Temmuz'un bahane edilerek insanların suçsuz şekilde görevlerinden alındığını savunan Balaban, "KHK ile atılan arkadaşlarımızın yanındayız. İnşallah millet ittifakının iktidarında herkese haklarını iade edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Katıldığı bir organizasyonda kameraya konuşan Semih Balaban, FETÖ'cülere desteğini şu sözlerle dile getirdi:

Özellikle 15 Temmuz bahane edilerek esas 20 Temmuz’da bu ülkede sivil bir darbe gerçekleştirildi. Binlerce insan suçsuz bir şekilde görevlerinden alındı. Açlığa mahkum edildi. Biz bunun farkındayız. CHP olarak her zaman kim nerede bir mağduriyet yaşıyorsa onun yanındayız.

KHK ile atılan FETÖ'cülerin daima yanında olduklarını ve görevlerine Millet İttifakı olarak iade edeceklerini ifade eden Balaban, "KHK ile haksız yere atılan arkadaşlarımızın siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın yanındayız. Mücadelemizi Millet İttifakı’nın iktidarında olumlu bir şekilde sonlandıracağız. Herkese gerekli haklarını iade edeceğiz" dedi.