CHP'li İBB tarafından TÜGVA'ya yapılan hukuksuz baskını sert sözlerle eleştiren Kertişçi, İBB'nin mahkemeye başvurmak yerine, bir tahliye kararı olmaksızın Adalar Kaymakamlığından tahliye talep ettiğini, TÜGVA binasına yaptıkları baskında ise ellerinde herhangi bir tahliye kararı olmadığını açıkladı.

"Bugün, Türkiye’nin en büyük 2. Meclisinde, maalesef bir gerçeği hatırlatmak üzere söz almış bulunmaktayım. Bu gerçek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğu gerçeğidir. CHP’li İBB yönetiminin hukuka rağmen attığı adımlar artık fazlalaşmış ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi  zabıtalarının ve CHP’li Yöneticilerin hukuksuzca Türkiye Gençlik Vakfı Adalar Gençlik Merkezini işgal etme girişimine tanık olduk.

Öncelikle bu durum CHP’li yöneticilerin burada olduğunun bir kanıtıdır. Bu arkadaş Kaymakamlık memuru mu? Polis mi Asker mi? Ben size söyleyeyim mi ne olduğunu? CHP gençlik kolları başkanı olmasının yanında İBB’den maaş alan bir personel.

Kertişçi sözlerine şöyle devam etti; Bizler, CHP İl Örgütü Başkanının bu devletin polisine “katil” dediğini biliyorduk, başörtüsüne karşı olduğunu biliyorduk; terör örgütü militanlarıyla bir arada olduğunu biliyorduk.  Bunlara yeni bir skandal daha eklendi ve 39 ilçe başkanını bu hukuksuz işgal girişimine destek vermeye çağırdı.