Son zamanlarda "Helalleşme" yalanıyla meydanlara çıkarak milleti kandıracağını zanneden CHP'nden İslam'a ve Müslümanlara alçakça hakaretler geldi. 

Milletin Meclisi'nde, milletin dinine hakaret etme cüretini gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Özel konuşmasında "Ortaçağ zihniyeti" ifadesiyle İslâm'ı ve Müslümanları hedef aldı.

Devletin kurumu Diyanet'i ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren CHP'li Özel, okul öncesi din eğitimine karşı çıktı.

Milli Eğitim Şurası'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebiyle gündeme gelen okul öncesi din eğitimini diline dolayan CHP'li Özgür Özel, Müslüman evlatlarına İslam dininin öğretilmesine eleştiriler yağdırdı.

AK Parti iktidarı döneminde her alanda bilimin zirvesini yaşayan Türkiye'de, bilimsel eğitim verilmediğini iddia eden Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Adamın dediğine bak; 'okul öncesi eğitimden başlayarak...' Sanırsın ki, dünyada standartlaşmış, Avrupa'da tam olarak oturmuş, 3 yaşından başlayan okul öncesi eğitime ve buna bilimsel katkılara yöneliyor adam. Yok, onun aklındaki sıbyan mektepleri. Daha geçenlerde Milli Eğitim Şurası'nda toplam 120 küsür maddenin 13 maddesi okul öncesi eğitimle ilgili... Hangisi bu cümleyi karşılıyor. Eğitimde birlik var, tevhid-i tedrisat var, kanunu var, Diyanet okul öncesi eğitim birimi kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi, Milli Eğitim'in işi mi? Sıbyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcılaştırmaya, zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla orada işte, bilimin b'si yok, fiziğin f'si matematiği m'si de olmuyor üniversiteye gidince."

İslam'a hadsizce hakaret etti; Orta çağ zihniyeti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Müslüman çocuklarına İslam dinini öğretmesine tepki gösteren CHP'li Özgür Özel, İslam'a hakaret ederek "Ortaçağ zihniyeti" nitelemesinde bulundu.

İslam'ın öğretilmesine "yanlış bir iş" ifadesini kullanan ve dini eğitim alan çocuklara hakaretler yağdıran CHP'li Özel, "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken, bir 'orta çağ zihniyeti'ne yönelmenin bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete faydası var, ne bu millete faydası var, ne anayasaya uygunluğu var. Tamamen küllüm yanlış bir işi benimseyip kötü sonuçları 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil..." ifadelerini kullandı.

İslam'ı öğrenen çocuklara hakaretler yağdırdı

Bu kadarla da kalmayıp Meclis kürsüsünde hezeyanlarına devam eden CHP'li Özgür Özel, İslam'ı öğrenen çocukları ve gençleri de hedef aldı.

Dinini öğrenen genç nesle; 'kindar, algısı kapalı, kavgalı, okuduğunu anlamayan' gibi ifadelerle hakaretlerde bulunan CHP'li Özgür Özel, zırvalarını şöyle sürdürdü:

"Yola dininin ve kininin sahibi kindar nesil diye çıkarsa, okuduğunu anlamaz tabi. Sen yolla herkesle barışık, algısı açık, konuşan, etkileşimde bulunan, ömür boyu öğrenen, ömür boyu öğreten bir nesil diye çıkarsan bak bakalım ne çıkıyor karşına."

"Anadolu Müslümanlığı" ifadesiyle içkiyi meşrulaştırmaya çalıştı

Fransa ve Almanya ve Çin gibi İslam düşmanlığı yapan ülkelerin kuyruğuna takılarak İslam'ı bölmeye çalışan CHP'li Özel, "Anadolu Müslümanlığı" tanımını ortaya atarak yılbaşında içki içmeyi meşrulaştırmaya çalıştı.

İslam'ı öğrenmeyi gericilik, içki içmeyi ilericilik sanan CHP'li Özel, "Yılbaşı gecesi ailesi ile birlikte içeceği iki kadeh içkiyi günah saymayan bir Anadolu Müslümanlığı var. Onun günahına katlanıp bu ritüelle yaşayan bir Anadolu Müslümanlığı var." skandalını savundu.