Fransa'nın başkenti Paris'teki bir metroda siyahi vatandaş, yolculara seslenerek Macron yönetimine tepki gösterdi.  Tekrarla Afrikalılara saygı gösterin diyen vatandaş, "Fransa ne yağ ne kakao ne de Uranyum üretiyor. Fransa Afrika'ya bağlıdır ama Afrikalılar burada hiç saygı görmüyor. Bugün size mesajım şu: Her gün, gördüğünüz her Afrikalıya biraz olsun saygı gösterin. Onlara tepeden bakmayın, küçümsemeyin. Fransa'nın çok fazla göçmeni olduğunu söyleyecekler. Bu hileye düşmeyin. Göçmenler günah keçisi oluyorlar." ifadelerini kullandı.

"AFRİKA FRANSA'YI BESLİYOR"

Vatandaş, "Afrika Fransa'yı besliyor. Asıl gerçek budur. Bunu söyleyen yalnızca ben değilim. Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac bizzat kendisi söyledi. Dedi ki "Cüzdanınızda ki her Euronun %60'ı Afrika'dan geliyor. Gerçek budur. Bu yüzden Afrikalılara biraz saygı gösterin. Siyahi Fransız işçiler çalışmak için erkenden kalkıyorlar. Yatağa en son gidenler de onlardır. Biz konuştukça Macron, Mali'yi ikiye böldü." diye konuştu.

"BİZ BUNU KINIYORUZ"

Eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın "Afrika Fransayı besliyor" sözlerini hatırlatan vatandaş, "Malililer Kidal'da ülkenin kuzey yarısına geçemiyorlar. Bay Macron Kuzey Mali de sahte isyancılar ve teröristler oluşturdu. Ülkenin kuzeyini işgal edebilmek için sahte isyan grupları oluşturdular. Ve biz bunu kınıyoruz." dedi.

Siyahi vatandaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Afrika'nın gençlerine, Afrika gerçekten ve tamamen özgür olana kadar kararlı kalmalarını söylüyoruz. Afrika'ya iş yapmak için saygıyla gelen ortaklarımızı hoş karşılayacağız,daha azı değil.

Bize gösterdikleri saygıyı aynı karşılıkla onlara göstereceğiz. Çin'den ya da Rusya'dan, hepsi hoş karşılanacak. Benim size mesajım budur. Fransa, tarihin treni kaçmadan bunu anlamalı. Çok teşekkür ederim. Herkese iyi akşamlar. Çok sesli olduysam özür dilerim.