Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında gençlerle bir araya geldi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtlarken Kanal İstanbul'un Türkiye için ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle aktardı:

Kanal İstanbul konusu aslında 11 yıllık bir proje. Benim İBB Başkanlığım döneminde attığımız bir adım. Kanal İstanbul için bir adım atmamız şart. İstanbul Boğazı'nın virajlar noktasında bir özelliği var. Gemiler bazı yerlerde dümen kilitlenmesi dediğimiz durumla karşı karşıya kalabiliyor, manevrayı yapamaz hale geldiği yerler oluyor. Biliyorsunuz birçok kere İstanbul Boğazı'nda kazalar oldu.

ERDOĞAN'I GÜLÜMSETEN SORU: SEN KARADENİZLİ MİSİN?

Kanal İstanbul projesiyle ilgili kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, "Darlandığınızda ne yapıyorsunuz?" sorusuna tebessüm ederek yanıt verdi. Soruyu soran öğrenciye "Sen Karadenizli misin?" diyen ve "Evet" cevabını alan Erdoğan, "Daraldığımda torunlarımı arıyor, kendi meşgale alanımızı genişletiyoruz. Boş kalmak gibi bir şey benim hayatımda olmuyor" dedi.