Türkiye 2023 seçimlerine ilerlerken 6'lı masada ittifak tartışmaları alevleniyor. Buldukları her fırsatta birbirilerine karşı olduklarını belirten HDP ve İYİ Parti temsilcilerinin tartışmalarına HDP Milletvekili Garo Paylan da dahil oldu.

"SİZDEN RAHATSIZIZ"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TV100'de katıldığı bir programda İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in ittifak açıklamalarına tepki gösterdi. Paylan, Çömez'in kullandığı "Biz HDP'nin söylemlerinden ve siyasi tutumundan rahatsızız." sözleri üzerine duruma tepki gösterdi. "Biz de sizden rahatsızız" diyen Garo Paylan, bu durumun ittifakın önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.

"BİRBİRİMİZE MUHTACIZ"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İYİ Parti'li Turhan Çömez'in kullandığı "HDP'nin tutumundan ve söylemlerinden rahatsızız" sözlerine tepkisini gizlemeyerek, kendilerinin de beraber hareket etmekten rahatsız olduğunu ancak birbirilerine mecbur olduklarını açıkladı. Paylan, "Biz de sizden rahatsızız ama bağrımıza taş basıyoruz. Birbirimize muhtacız. Muhalefet partileri iktidarı değiştirmek için birbirilerine muhtaçlar. Son 4 aydır muhalefet yalpalıyor. İyi bir trenddeydik. Son 4 aydır birbirimizle uğraşmaya başladık." ifadelerini kullandı.