Siyonist  İsrail işgal ettiği coğrafyanın insanlarının hayatlarına müdahale etmekten asla taviz vermiyor. İşgalci İsrail askerleri tarafından özgürlüğü elinden alınmış ve hapse mahkum edilen adamın yıllar sonra annesiyle kavuşması duygusal anlara neden oldu.

Senelerdir sürdürdüğü işgalci politikalarına devam eden İsrail'in bu davranışlarına dünya medyası her seferinde sessiz kalmayı sürdürüyor. 

1948'DEN BERİ DURMADI

İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi, Filistinliler için onlarca yıldır devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı oldu.

Günümüze kadar uzanan bu süreçte Filistin topraklarının büyük bölümü işgal edildi, sistematik katliamlarla binlerce Filistinli öldürüldü, bir milyona yakın kişi vatanından sürüldü, 675 köy yok edildi ve bazı kentler Yahudileştirildi.

İşgalini her geçen yıl genişleten İsrail,  şu an 27 bin kilometrekarelik tarihi Filistin topraklarının yüzde 85'ine el koymuş durumda. Filistinliler ise bu alanın sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor.

İsrail ayrıca 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına devam ediyor.