Taner Timur / Özel Haber

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3  Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 3'üncü yılına giriyor.

Diyarbakır HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutan annesi Ayşegül Biçer'in feryadını gören Mustafa Biçer, Temmuz ayında terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim olmuştu.

Temmuz ayında Kuzey Irak'ta bulunduğu araçtan canı pahasına atlayıp teslim olduğunu söyleyen Mustafa Biçer, Diriliş Postası'na konuştu.

Biçer, "elimize bir kelepçe bile takmadılar" diyerek örgüt üyelerinin teslim olmaları için çağrıda bulundu.

"Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldım"

2018 yılında terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı söyleyen Mustafa Biçer, "Örgüt içine girdiğim ilk yılda annemi televizyonda HDP il binası önünde gördüm, bana bir umut oldu ve bu umutla yaşadım. 2021 yılının Temmuz ayında örgüt tarafından Suriye'den Kuzey Irak'a gönderildim. Kuzey Irak'a Zap alanına geçerken, arabadan canım pahasına atlayıp aileme kavuştum. Devletimiz bize sahip çıktı, Allah onlardan razı olsun." dedi.

"Bugün annemin yanında oturabiliyorsam, devletimizin sayesindedir"

Biçer, "Örgüte inanmasınlar, burda elimize bir kelepçe bile takmadılar. Bugün burda annemle oturabiliyorsam, devletimizin sayesindedir, ailemizin sayesindedir. Artık bu annelerin gözyaşları bitsin, haykırışları bitsin, anneler evinde oturup bir yemek bile yiyemiyor. Örgütün gerçek yüzünü görün, örgütün üst düzey yönetimleri yerinde oturuyor, bizim gibi fakir ailenin çocuklarını savaşa gönderiyorlar. Bu gerçeği herkes görsün istiyoruz, onun için onlara teslim olun diyorum." ifadelerini kullandı.