TRT 1'deki Teşkilat dizisi reytingi rekorları kırmaya devam ediyor. Dizinin 27 bölümde ekrana taşınan Nemesis gerçeği ortaya çıktı. Bir önceki bölümde Teşkilat'ın Serdar'ına yapılan doktor operasyonu ve Serdar'ın geriye dönüş tedavisi sahnesi ekranlara taşınmıştı. Ancak bölümün finalinde doktorun ölmeden önce söylediği Nemesis sözleri hafızalara kazınmıştı. 

SERDAR'A NEMESİS'İ SEN GERÇEKLEŞTİRECEKSİN DENEYİ

Serdar Kılıçaslan'ın beynine yapılan operasyonla Türkiye Cumhuriyeti'ne sadıklığı Nemesis üzerinden test edildi. Serdar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kaçırılıp, devlete ihanet edilmesine zorlandı. Nemesis'i sen gerçekleştireceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderini sen değiştireceksin baskısı yapıldı. Serdar Kılıçaslan 'örgüte hizmet etmektense bu vatan uğruna bugün ölmek için güzel bir gün' diyerek tetiği çekti...

PEKİ NEMESİS NE?

Nemesis bir terör örgütünün adı veya eyleme geçirmek istediği olayların sürecinin adıdır. 

I. Dünya Savaşı sona erdikten sonra Taşnak komitası/partisi üyesi Ermeniler Nemesis adlı bir örgüt kurarak, sözde 1915 Ermeni soykırımın failleri olduğunu iddia ettikleri Osmanlı devlet adamlarına suikast yapmayı planladılar. Ermenilerin hedefindeki ilk Osmanlı devlet adamı eski sadrazamlardan Talat Paşa idi. Bu suikasttan sonra Nemesis, 6 Aralık 1921'de Roma'da eski Sadrazam Sait Halim Paşa'yı ve 17 Nisan 1922'de Berlin'de İttihat Partisi liderlerinden Dr. Bahaattin Şakir Bey ve eski Trabzon Valisi Cemal Azmi Bey'i öldürdü. Nemesis'in Osmanlı devlet adamlarına düzenlediği son eylem ise Bahriye eski Nazırlarından Cemal Paşa'nın 21 Temmuz 1922'de Tiflis'te öldürülmesi oldu.

Nemesis operasyonlarından yaklaşık 50 yıl sonra Ermeniler yeninden terör eylemlerine başladılar ve değişik örgütler kurdular. Bu örgütlerden birisi de ASALA’dır.

DİRİLİŞ POSTASI / NUSRET ODABAŞ