İsrail, Cibaliya'da bir haftada 300 evi yıktı İsrail, Cibaliya'da bir haftada 300 evi yıktı

İsrail ile Filistin arasındaki savaş 41.gününe girerken, İsrail Gazze'de katliamlarına devam ediyor. Dünyanın birçok noktasında Gazze'de yapılan katliamlar için insanlar sokaklara çıkıp, Netanyahu'yu ateşkese çağırırken, işgalci ordunun başındaki isim bu çağrıya kulak tıkamış durumda. Netanyahu'ya kendi ülkesinde de protestolar sürüyor. Hem 7 Ekim'de yapılan 'Aksa Tufanı' operasyonunda yaşanan zaafiyet, hem de rehiler konusunda henüz bir adım atılamamış olması Netanyahu'ya olan öfkeyi artırıyor. 

SAVAŞ BİTTİKTEN SONRA AÇIKLAYACAĞIM
Büyük Birader üyesi Sionov, dün gece (Çarşamba) kendisi ile Knesset üyesi ve eski Enformasyon Bakanı Galit Distel-Atbarian arasında geçen kişisel bir "WhatsApp" yazışması yayınladı. Yazışmalarda Sİonov, Distel'i ve hükümeti savaşın patlak verdiği andan itibaren davranışları ve İsrail'i mevcut duruma sürüklediğini iddia etmesine rağmen Başbakan Netanyahu'yu destekledikleri için eleştirdi. Distel, " Ona karşı büyük bir öfkem var, beni içten yakan bir öfke. Savaş bittikten bir dakika sonra her şeyi açacağım" diyerek karşılık verdi.

Sionov, Distel'e şöyle yazdı: "Halk dışında burada her şey bir başarısızlıktır; 1.400 kişinin öldürülmesinin bedeli olarak bütün bir ulus bizim yüzümüzden kan kaybediyor." 

HÜKÜMETİN GÜNLERİ SAYILI
Öfkesinin haklı olduğunu söyleyen Distel, "Dümendeydik ve ülke çok kötü durumdaydı, elbette sorumluluğumuz var" diyerek, "Bu hükümetin günleri sayılı, bu çok açık" diye ekledi. Sionov, kaçırılanların resimlerini içeren bir gönderi göndererek yanıt verdi ve Distel'e şunu yazdı: "Onlar için şimdi ağzınızı açın. Eğer bu ona ve çılgın ailesine faydası olacaksa, onları idam edecektir. Bunu biliyorsunuz, hepiniz biliyorsunuz."

NÜKLEER BİR SAVAŞ TEHDİDİ VAR
Buna yanıt olarak eski enformasyon bakanı "burada size hiç katılmıyorum" diye yazdı ve "İsrail'in şimdiye kadar gördüğü en zorlu savaşın ortasında Netanyahu'yu devirmeye yönelik herhangi bir girişimin İsrail'i düşmanın gözünde zayıflatacağını ekledi. Distel ayrıca yazışmalarında "üçüncü ve nükleer bir dünya savaşının patlak vermesine yönelik gerçek bir potansiyelin" bulunduğunu da iddia etti.

İSRAİL VAROLUŞSAL TEHLİKE ALTINDA
Bunun ardından Distel şunları yazdı: "Ona karşı çok büyük bir öfkem var, beni içten içe yakan bir öfke. Şu anda büyük bir çabayla çenemi kapalı tutuyorum çünkü İsrail gerçekten varoluşsal tehlike altında." Sionov buna Başbakan Netanyahu'nun güvenlik politikasını eleştirerek yanıt verdi.

Knesset üyesi eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Kuzey ve güneydeki hükümetleri altında büyüyen canavarlara duyulan öfke, beni kıran ve istifa etmemi sağlayan şeydi."