ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yeni finansmanın, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğine uyum sağlamalarına ve temiz enerjiye geçişlerine yardımcı olacağını söyledi. Harris, "Kritik 1,5 santigrat derece hedefimize ulaşmak için daha fazlasını yapmalıyız. Kaybedilen zamanı telafi etmeliyiz, artışı göze alamayız." dedi.

Harris, iklim değişikliğiyle mücadelede yaşanan zorlukları da vurguladı. "Dünyanın her yerinde ilerlememizi yavaşlatmak veya durdurmak isteyenler var." diyen Harris, bazı dünya liderlerinin "fosil yakıt sübvansiyonları için milyarlarca dolarlık lobi faaliyeti yürüttüklerine" işaret etti.

Harris, bu zorlukların üstesinden gelmek için "daha fazla hırs, hızlandırılmış çabalar ve cesur liderliklere" ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Arıcılık ürünleri ülke ekonomisine katkı sağlıyor Arıcılık ürünleri ülke ekonomisine katkı sağlıyor

GCF, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelelerine finansman sağlamak amacıyla 2010 yılında kuruldu. Fon, 190'dan fazla ülke tarafından destekleniyor.

GCF'nin finansmanı, iklim değişikliğine uyum ve temiz enerjiye geçiş için çeşitli projelere ayrılıyor. Bu projeler arasında, yenilenebilir enerji projeleri, enerji verimliliği projeleri, iklim değişikliğinin etkilerine karşı koruma projeleri ve ormanların korunmasına yönelik projeler yer alıyor.

ABD, GCF'nin en büyük bağışçısı konumunda bulunuyor.

Editör: Pınar Karahan