Gündem

Başarısız belediyeciliğin Haliç’e ihaneti: Alg’li algı yönetimi!

Abone Ol

Haliç’te deniz suyunun çamurlaşması nedeniyle suyun rengi kahverengiye dönüştü. Silahtarağa sahiline gelen vatandaşlar, deniz suyunun renginin kahverengi gibi olduğunu görünce şaşırdı.

Çekilen görüntülerde çamurlaşan Haliç’in yıllar önceki günlerine benzediği vatandaşlar tarafında belirtiliyor.

“25 YIL ÖNCESİNDEKİ CHP’Lİ YILLARINA DÖNÜYOR”

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul’un eski haline geri dönmeye başladığına dikkat çekerek eleştiride bulundu.

Temizlenerek mavi rengine kavuşan Haliç kirlilik yüzünden çamura döndü

Gündem

Habere Git

Şenocak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “ ’Yalanın ömrü kısadır! Hakikat er geç ortaya çıkar.’ diyerek uyarmıştık… Ve hakikat Haliç’te kıyıya vurdu. İstanbul, beceriksiz İBB Başkanı yönetiminde hızla 25 yıl öncesindeki CHP’li (çöp, çukur, çamur) günlerine geri dönüyor…” ifadelerinin kullanarak ‘Altın Boynuz’ olarak bilinen Haliç’in tekrardan bakımsız ve çamurlu halini almaya başladığını vurguladı.

“İÇİMİZİ SIZLATTI”

Haliç’in çamurlaşması konusunda en üst makamlar da sessiz kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Haliç’teki koku ve görüntü kirliliği ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, görüntülerin içlerini sızlattığını söyleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi isterse destek verebileceklerini bildirdi.

“İSTANBUL ALGIYLA YÖNETİLMEZ”

Öte yandan, Haliç’te bakımsızlıktan dolayı oluşan kirlilik hakkında İBB’ye başarısız bir belediyecilik yapıldığını ifade eden bir diğer isim ise Tevfik Göksu oldu.

Bakan Yardımcısı Birpınar’dan CHP’li İmamoğlu’na “Haliç” dersi: Yatırımları devam ettiremediniz!

Gündem

Habere Git

Göksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul PR ve algıyla yönetilemez. İstanbul’a hizmet edilmezse 1 sene değil 1 ayda bile bu hizmetsizliği gösterir demiştik.” ifadelerine yer verdi.

Göksu ayrıca birkaç ay önce Yunus balıklarının Haliç’te yüzdüğünü hatırlatarak “İçerisinde 40 çeşitten fazla canlı türünün yaşadığı Haliç’in bugünkü görüntüsü bizi derinden üzmüştür.” dedi. Göksu paylaşımda Haliç’in eski ve yeni halini gözler önüne seren bir de video paylaştı. İşte o paylaşım:

25 YIL ÖNCE HALİÇ

CHP’li Nurettin Sözen’in İBB başkanlığı yaptığı dönemde Haliç’ten kötü kokular yükseliyordu.

Haliç’in çevresinde oturan vatandaşlar, evlerinde camlarını açamıyordu.

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı başarılı çalışmalarla Haliç pislikten kurtarıldı. (Erdoğan, Haliç’in temizlenme çalışmasını yerinde inceliyor.)

Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı görevine seçilmesinin ardından Haliç’te büyük bir değişim başladı. Erdoğan’ın yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde Haliç kötü koku ve çamurdan kurtarıldı ve bir süre sonra Haliç’te insanlar yüzmeye başladı, hayvan çeşitliliği günden güne artmaya başladı.

ALG’Lİ ALGI YÖNETİMİ

Masmavi bir görünüm kazanan Haliç, İBB’nin CHP yönetimine geçtiği son bir senelik dönemde yıllar önceki günlerine dönmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen tepkiler üzerine yapılan açıklamada Haliç’teki kızıl rengin sebebinin fitoplankton patlaması olduğu ifade edilse de Alg’lerin kirlilik ve bakımsızlık nedeniyle ortaya çıktığı bildiriliyor.