Gündem

Beşiktaş’ta mali kriz işçiyi yaktı

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Rıza Akpolat’ın tutuklanması sonrası Beşiktaş Belediyesinde mali kriz yaşanıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi

Beşiktaş Belediyesinde geçen yıl haziran ayında yapılan belediye personeline yönelik toplu iş sözleşmesi sonrası maaş farkları 1,5 yıldır ödenmedi.

Toplu iş sözleşmesi maaş farkları için geçtiğimiz mayıs ayında söz verilirken üzerinden 6 ay geçmesine rağmen de sözler tutulmadı.

Yaklaşık maaşları 60-70 bin olan işçilere son aylarda sadece 10-15 bin ara ödemeler yapıldı.

Toplam alacakları bir yıldır 200-300 bini bulan işçiler belediyeye tepki gösterirken, bu arada belediyenin mali krize çözüm bulmak için çok sayıda işçiyi işten çıkardığı belirtildi.

İşten çıkarılan işçilere hak ve tazminat verilmediği öğrenilirken "Gidin mahkemeden alın" denildiği belirtildi.