Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Birileri fabrika nerede diyordu ya? Burası fabrika... Togg burada üretilecek, önce Togg'daki bütün mühendisleri, işçileri, teknisyen, teknikerlerle 1300 kişi bir fotoğraf çektirdik. Ardından da fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan tepeye, bütün kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. Boyahanesi de aynı şekilde öyle. İnsan gördükçe iftihar ediyor. Rabbim bizlere elhamdülillah bunları nasip etti, bugünlere ulaştık.

*Tahıl krizi nasıl aşıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı [TIKLAYIN]

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TOGG'DA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Fiyatını sormaya başladılar. Biz de diyoruz ki aceleci olmayalım. Gemlik'te net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. Buradaki babayiğitler sıradan masada oturan adamlar değiller, hepsi ülkenin sivrilmiş, saygın iş adamları. Oturacağız ve değerlendirmesini yapacağız. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı atacağız.

(ÖTV indirimi) A'dan Z'ye her şeyini o zaman konuşacağız. Bir elektrikli araç var önümüzde, bunu teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. 2022'nin temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz.

"ALİYEV 2 ADET TOGG İSTEDİ"

Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım 7 ayrı üretim olacak, bu üretimlerin içerisinde seçenekler sunuyoruz. Bu seçeneklerle de hangisini beğenirse alacak. Sadece otomobil değil, renklerde de seçenek var. Renklere de arkadaşlarımız derslerini iyi çalıştılar. Hepsine değişik renkleri koydular. Yalnız bir tanesini eksik bırakmışlardı, Karadeniz... Rize mi olsun Ayder mi olsun dedik, çalıştık. Çünkü yeşil eksik. Yeşilin olmadığı bir çeşit olamaz. Niye ülke Türkiye, yeşiller ülkesi. Biz tabi hanımefendiye sorduk, eşim kırmızı dedi. Dolayısıyla da kırmızıda karar kıldık. İkinci bir teklif geldi o da İlham Aliyev'den. 2 araba da ben istiyorum dedi. Birisini makamımda kullanacağım diğeri de daire kullanılacak dedi. Renk konuşmadık, sanırım eşine soracak.

"TOGG İLE 160 KM HIZA KADAR ÇIKTIM"

Araç bulunduğu noktada, birilerini şımartmayalım da, olduğu yerde dönüyor. Hiç döndüğünün farkında değilsin ama o denli huzurlu o denli rahat bir araç. Aşırı süratlı gitmedik ama ben 160'a kadar çıkmıştım. Hiç hissetmiyorsun. Ya Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar, 2 beyin tümüyle Togg'a kumanda ediyor. Ellerine sağlık. Birimler arttıkça, eleman sayısı da artacak. Buradan 4,8 saniyede 0/100 kilometreye ulaşabiliyor, o kadar seri.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: BAK ÖĞREN, BEN EKONOMİSTİM

Ben bu zatı muhatap almaktan utandım ama onda utanma yok. Tabi ortağı da öyle. Fabrika nerede diyor. İşte fabrika. Otomobil nerede diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de sağ olsunlar açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmese de ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlar da takdir ettiler. Eser dersin eser ortada. Bunun yanında üretilen otomobil dersin o da ortada. Şu an itibarıyla 1300 kişinin ortaya çıkardığı bir eser var ve sen hala görmüyorsun. İşte Allah'ın hükmü aynen tecelli ediyor. Gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı söyleyemez. Çünkü onların kalpleri mühürlüdür. Aynen tecelli ediyor. Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız başladı şimdi de. Bunların hepsine cevabımız var da inanın buna vaktimiz yok. Yazıktır, 20 yıldır Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparken, bir tane fabrikanız var mı diyor? Eline diline dursun ya! Bu kadar eğitimde okullar yaptık, bu kadar hastaneler inşa ettik, yaptık. Kendisi biliyorsunuz SSK'da genel müdürken, ölüleri rehin aldılar. Sizin programlarda da Savaş Ay'ın bir yayını vardı. Ay'ın o yayınında Bay Kemal'ın genel müdürlük dönemiydi... O ölenler, o feryat ederek kan revan içinde kalan çocuk... 7 yaşında mıydı neydi, onu unutamıyorum. Sen busun! Şimdi diyor ki bu kadar para ödeyeceksiniz. Bak öğren ben ekonomistim.

Bizim şu anda yap-işlet-devret ile bu eserleri üretenler bu toplam bedeli ortaya koysan, faiz ödemeye kalksan ortadan kalkamazsın. Milli bütçeye en ufak bir yük olmuyor. Eser ortaya çıkıyor, eser ortaya çıkarken taahhüt edilen nedir? Diyelim ki hasta sayısı, eğer yüklenici firma o rakama ulaşamadığı zaman aradaki farkı veriyorsun. Bunları faiz hesaplarına yatırdığında çok daha karlısın devlet olarak.

"UTAN BE ADAM! GURUR DUY!"

Üzülmemek elde değil, böyle yalan böyle körlük olamaz. Sen SSK'da genel müdürlük yaptın, ben Kasımpaşa'da doğup büyüdüm. Çocukluğumun geneli orada geçti. SSK Okmeydanı Hastanesi'ne, rahmetli Cemil Bey'in adını verdiğimiz hastane... Şimdiki güzellikler nerede? Biz o hastaneyi sıfırdan yaptık. O hastaneye muayeneye giderdik. Kavgalar, gürültüler... Bay Kemal genel müdür olduktan sonra hastanelerin durumu rezaletti. Bir arkadaşımızın eşi, o hastanede doğum yaparken öldü ve vermediler rehin aldılar. Bunlar oldu. Bunları biz yaşadık. Bu Kılıçdaroğlu utanmadan sıkılmadan hala bizim şehir hastanelerimize laf atıyor. Utan be utan! Gurur duy be! Sadece şu 20 tane şehir hastanesi Türkiye'nin gurur abidesi. Tüm Türkiye'nin 81 vilayetinde şehir hastanelerinden sonra eğitim hastaneleri, devlet hastaneleri, tüm ilçelerde yaptığımız hastanelerle bir devrimi gerçekleştirdi.

Pandemi bu işin en büyük sınavıydı. Biz bu yatırımları yapmasaydık pandemiden çok büyük hasarla çıkardık. Allah'a hamdolsun o yatırımlar bizim az zayiatla çıkmamıza fırsat verdi. Hala bizim şehir hastanelerinde, devlet hastanelerinde üretimlerimiz yatırımlarımız devam ediyor.

Biz yola çıkarken 4 ana unsur üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz dedik. 1- Eğitim, her şeyin başı o. 2- Sağlık. 3- Adalet. 4- Emniyet. Biz bunlarla yola çıktık. Arkasından ulaşım, enerji, tarım, dış politika... Bunlarla işi güçlendirdik. Türkiye aynı şekilde yoluna devam ediyor altyapısıyla üstyapısıyla... Türkiye altyapısı olmayan bir ülkeydi. Bizim Şehitler Köprüsü'ne Demirel döneminde ona çok takıldılar. Turgut Bey'in Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne.

"AİLE YAPIMIZI KORUYACAĞIZ"

Aile yapısına leke sürmek kimsenin haddine değil. Aile yapımızı sapkınlıklardan koruyacağız.

(İlk Evim İlk İş Yerim Projesi) 7 Kasım'da sona erecek arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini inşallah 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz.