Güncel

İhbar edildi, ceza yağdı! Çakarlı araç avı…

Çorum’un Alaca ilçesinde usulsüz çakar kullanımı nedeniyle bir araç trafikten men edildi, sürücüsüne ve araç sahibine toplamda 276 bin lira ceza kesildi.

Abone Ol

Trafikte yetkisiz çakar ve siren kullanımına yönelik denetimler sıkılaştırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında uygulamalar artırılırken, Çorum’un Alaca ilçesinde dikkat çeken bir olay yaşandı.

Zile Caddesi’nde seyir halindeyken ihbar üzerine durdurulan bir araçta yapılan kontrollerde, ön tampon ve arka camda bulunan çakar lambaların mevzuata aykırı olduğu tespit edildi.

SÜRÜCÜYE VE ARAÇ SAHİBİNE AĞIR YAPTIRIM

Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası sürücü Yıldız U. ile araç sahibine "yetkisiz çakar kullanma" suçundan ayrı ayrı 138 bin 172 TL olmak üzere toplamda 276 bin 344 TL idari para cezası kesildi.

Ayrıca sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el konuldu, araç ise 1 ay boyunca trafikten men edildi.