Ekonomi

TÜGVA’dan gençlere yurtdışında ücretsiz eğitim ve burs fırsatı

Abone Ol

Türkiye Gençlik Vakfı’nın ‘Bölge Uzmanı yetiştirme programı’ yurt dışı saha çalışmalarında uzmanlaşmak üzere; Çin, Rusya, Hindistan ve Ortadoğu ülkelerinin akademik bir izlenceyle farklı açılardan okunabilmesine, güncel analizlerin yapılabilmesine siyasetten sosyolojiye, kültürden yabancı dil eğitimine, yurtdışında burslu yüksek lisansa kadar uzanan geniş bir eğitim çalışmasını kapsamaktadır.

GENÇLER HEM ÜNİVERSİTE OKUYACAK HEM DE UZMAN OLACAK

Bölge Uzmanı olacak olan gençler 4 sene boyunca devam edecek olan programda, ilk yıl uzman yabancı kadrolar tarafından yabancı dil eğitimi, bölge siyaseti, kültürü ve sanatı, ikinci sene büyükelçiliklerde staj imkânı, üçüncü sene seyyah programı alıyor ve dördüncü sene de gençlere yurtdışında burslu yüksek lisans imkânı sağlanıyor. 18-25 yaş aralığında henüz öğrenimine devam etmekte olan, sosyal ve beşeri bilim alanlarından; uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, eğitim, sosyoloji, psikoloji, iletişim, hukuk, felsefe, ilahiyat, coğrafya, dil bilimleri, iktisat, işletme ve benzeri alanlarda lisans eğitiminde bulunmak aranılan şartlar arasında. Girişimci, araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, motivasyonu yüksek katılımcı öğrencilerin program süresince gerekli koşulları sağlamasıyla bölge uzmanı olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

UZMAN YABANCI KADROLAR TARAFINDAN YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİLECEK

Ayrıca program süresince katılımcı öğrencilere burs, uzman yabancı kadrodan resmi sınavlara yönelik ücretsiz dil eğitimi ile beraber bulundukları bölgelerin dil eğitimi de verilmektedir. Gençlerin yöneldiği uzmanlık alanıyla ilgili ücretsiz uzmanlık seminerleri, yaz döneminde ihtisas yapılan bölgede ücretsiz dil programı ve staj, programı başarıyla bitiren öğrencilere asgari iki yıllık yurt dışı eğitim bursu verilmektedir. Bunun dışında adaylara yurt dışı temsilciliklerimizde de staj yapma imkanı sunuluyor.

Başkan Enes Eminoğlu program hakkında ‘’ Sürekli değişen dinamikleri ve değişen politikalarıyla dünya sahnesinde, Türkiye’ de etkin ve yönlendirici bir güç olarak yer almaktadır. Gerek coğrafi konumu, gerek derin tarihi tecrübesi olan ülkemizin genç ve eğitimli nüfusunu TÜGVA olarak bu proje ile bölgeyi ve bölge insanını iyi tanıyan; bölgenin dili üzerinden toplumu ve bölge hakkındaki eserleri okuyabilen ve sonucunda da ülkemizin menfaatlerine katkı sağlamayı amaç edinen bürokratlar, diplomatlar ve akademisyenler olarak yetişmesini hedeflemekteyiz. ‘’ dedi.

Başvurular 28 Eylül tarihine kadar www.tugva.org sayfasından yapılabilecek.