Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 19 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 507 milyon dolar artarak 192 milyar 312 milyon dolara yükseldi.
Haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 19 Aralık itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 759 milyon dolar artarak 79 milyar 410 milyon dolara çıktı.
DÖVİZ REZERVLERİ
Brüt döviz rezervleri, 12 Aralık'ta 78 milyar 651 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.
ALTIN REZERVLERİ
Bu dönemde altın rezervleri de 750 milyon dolar artışla 112 milyar 153 milyon dolardan 112 milyar 903 milyon dolara yükseldi.
TOPLAM REZERVLER
Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 19 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 507 milyon dolar artarak 190 milyar 805 milyon dolardan 192 milyar 312 milyon dolara çıktı.
TCMB'nin rezervlerindeki rekor 198 milyar 442 milyon dolarla 17 Ekim 2025'te kırılmıştı.
Merkez Bankası rezervleri 192,3 milyar dolara çıktı
TCMB, 19 Aralık haftasına ait haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Merkez Bankası rezervleri bir haftada 1 milyar 507 milyon dolar arttı.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Mehmet Akif Ersoy ve Kenan Tekdağ’ın kirli çarkı!
Sözleri Alevi vatandaşların tepkisini çekmişti: Kübra Par özür diledi
Saran'ın Ela Rümeysa Cebeci ile mesajları ortaya çıktı
MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme: Memurluktan atılabilirler!
CHP'den istifa eden Çakır, memleketi Mersin'de coşkuyla karşılandı
Aziz Yıldırım'dan Saran iddialarına zehir zemberek yanıt
Saran dosyasında kritik senaryolar
Bakan Güler açıkladı: Zorunlu askerlik sistemi değişiyor
Erkan Akçay: Leyla Zana, Alparslan Türkeş'in 'kızım' diye hitap ettiği şahsiyettir
CHP'li Balıkesir Belediyesi'nde 480 milyonluk logo vurgunu!




