İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlattı.

Birleşmiş Milletler adına yaptığı çalışmalarla bilinen ABD'li ünlü oyuncu Angelina Jolie, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

Gidecek bir yeri olmayan, mahsur kalmış bir halkın 'bilinçli ve kasıtlı' olarak bombalandığını vurgulayan Jolie, "20 yıldır bir tür açık hava hapishanesi haline getirilen Gazze, hızlıca toplu bir mezara dönüştü. Öldürülenlerin yüzde 40'ı masum çocuklar. Aileler katlediliyor" ifadelerini kullandı.

"ATEŞKESİ ENGELLEYENLER DE BU SUÇA ORTAK"

Dünyanın olup biteni hiçbir şey olmamışçasına izlediğini vurgulayan Jolie, " Filistin halkı, gıda ilaç ve insani yardımdan mahrum. Milyonlarca kadın ve çocuk cezalandırılıyor" dedi.

Sözlerinin devamında ateşkes taleplerini reddedenlere yüklenen Jolie, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin çalışmasını engelleyenler de bu suça ortak." diye yazdı.

Jolie, "Kaçacak hiçbir yeri olmayan, mahsur kalan bir nüfus kasıtlı olarak bombalanıyor. Dünya liderleri insani ateşkes talebini reddederek bu suçlara ortak oluyorlar" dedi.

Editör: Armağan Yılmaz