Lübnan ile İsrail arasında, ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan ateşkesin ardından Lübnan’ın güneyindeki evlerine dönen siviller, bölgede süren güvenlik riskleri nedeniyle yeniden bölgeden göç etmeye başladı.
Sayda kentindeki ana yollarda trafik yoğunluğu gözlemlenirken, sivillerin daha güvenli gördükleri bölgelere doğru hareket ettiği ifade edildi. Mikrofon uzatılan Lübnanlılar evlerinin yıkılmış ya da hasarlı halde bulduklarını, bölgede su ve elektriğin olmadığını dile getirerek daha güvenli yerlere gittiklerini belirtti.
Lübnan ile İsrail arasında, ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan ateşkes üçüncü gününde sürüyor.
İsrail ordusunun 2 Mart'ta başlattığı yoğun hava ve kara saldırıları nedeniyle ülkenin kuzeyine göç etmek zorunda kalan aileler, ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte yaklaşık 6 haftadır uzak kaldıkları evlerine dönüş yapmıştı.
Ateşkes sonrası evlerine dönen Lübnanlılardan bir kısmı güvenlik endişesiyle tekrar göç ediyor
İsrail saldırılarıyla yerinden edilen Lübnanlı ailelerin, ilan edilen ateşkesin ikinci gününde dönüşleri devam ediyor.
Muhabir: Samet Tunç
Yorumlar
Trend Haberler
Google, 32 milyon "kısır sivrisineği" doğaya salmaya hazırlanıyor
Buca Belediyesi operasyonu: Belediye Başkanı Görkem Duman tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu malının israf edilmesine, istismar edilmesine göz yummuyoruz
Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı için uğurlama töreni yapıldı
Marmara Denizi'nden Çamlıca Kulesi'ni baştan aşağı örtebilecek büyüklükte hayalet ağ çıkarıldı
GİSİAD Genel Başkanlığına Remzi Dursunkaya seçildi
Özgür Özel’in karakutusu konuştu: “İmamoğlu aracılığıyla adaylık sözü verdik! Destek ver, başkan ol pazarlığı”
İstanbul'da mayıs ayında en çok hamsi tüketildi
Kılıçdaroğlu yönetiminin açtığı CHP hesabına X engeli: Askıya alındı
İsrail'i terk ederek yurt dışına yerleşenlerin sayısının giderek arttığı ortaya çıktı