RBA Başkanı Philip Lowe, açıklamasında, "Enflasyon hala çok yüksek ve yukarı yönlü riskler devam ediyor. Faiz oranlarını artırmaya devam edeceğiz ve enflasyonu düşürmek için gerekli adımları atacağız." dedi.

Lowe, enflasyonun düşmesini sağlamak için faiz oranlarının 2023 yılı boyunca artmaya devam edeceğini ve 2024'te de yüksek seviyelerde kalacağını söyledi.

Türksat, CABSAT 2024'e katılacak Türksat, CABSAT 2024'e katılacak

Faiz oranları 12 yılın zirvesinde

RBA'nın faiz artırımı uyarısı, Avustralya ekonomisi için bir durgunluk riskini artırabilir. Banka, faiz oranlarının artmasının konut piyasasını ve hanehalkı harcamalarını yavaşlatacağını ve ekonomik büyümeyi baskılayacağını kabul ediyor.

RBA'nın faiz oranı şu anda 12 yılın zirvesi olan %4,35'te bulunuyor. Banka, faiz oranlarını 2023 yılı boyunca artırmaya devam edeceğini ve 2024'te de yüksek seviyelerde kalacağını söylüyor.

ASX'te küçük artış

RBA'nın faiz artırımı uyarısı, ASX hisse senedi piyasasında küçük bir artışa neden oldu. ASX 200 endeksi, %0,2 artışla 6.900 puana yükseldi.

Ancak, piyasa analistleri, RBA'nın faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dair beklentilerinin, piyasanın büyüme beklentilerini olumsuz etkilediğini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi