DEMET İLCE / MUHABİR

63 yaşındaki bir adam rutin kolonoskopi yaptırmak için hastaneye gitti fakat hiçbir garip semptom göstermemişti.

Kolonoskopi, bağırsak kanserini kontrol etmek için kullanılan ve küçük bir kamera ile uzun, ince, esnek bir tüpün alttan bağırsağa yerleştirilmesini içeren bir uygulamadır.

Adam muayene edildiğinde ilk başta hiçbir şey olağandışı görünmüyordu.

Missouri Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki doktorların, American Journal of Gastroenterology'de yayınlanan raporda ayrıntılı olarak belirtildiği gibi, doktorlar adamın bağırsağını inceleyerek polip adı verilen beş küçük büyümeyi bağırsak astarından çıkardılar.

Ancak hastanın bağırsağının enine bölümüne (kalın bağırsağın karın boyunca uzanan ve vücudun sindiremediği materyalden su ve tuzları emdiği bir bölümü) ulaştıklarında şaşkına döndüler.

Bağırsak

Burada doktorlar "gizemli bir bulguya" ulaştı: tamamen sağlam bir sinek.

Böceğin oraya nasıl geldiği konusunda hasta da en az doktorlar kadar şaşkına dönmüştü.

Adam doktorlara, kolonoskopi öncesi protokolü takip ettiğini ve bağırsaklarını temizlemek için işlemden önceki 24 saat içinde yalnızca berrak sıvılar tükettiğini söyledi.

Adam, önceki akşam pizza ve marul yediğini hatırlıyordu ama yemeğinde sinek olduğunu hatırlamıyordu.

Missouri doktorları şunları yazdı:

"Bu vaka, çok nadir görülen bir koloskopik bulguyu ve sağlam sineğin enine kolona giden yolu nasıl bulduğuna dair gizemi temsil ediyor."

Sinek yumurtası bulaşmış yiyeceklerin tüketildiği durumlar olmuştur.

Nadir durumlarda, yumurtalar gastrointestinal sistemdeki asidik koşullarda hayatta kalabilir ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre bağırsak miyazı olarak adlandırılan hastalıkta, ölü doku veya konakçı tarafından sindirilen yiyeceklerle beslenebilir.

"Enfekte olan bazı hastalarda semptom görülmezken, diğerlerinde karın ağrısı, kusma ve ishal görüldü " denildi.

CDC, 1984'te kaydedilen bir vakaya değindi; Washington eyaletinden 12 aylık bir kız çocuğu, annesinin kakasında "hareket eden solucanlar" görmesi üzerine doktorlara götürüldü.

CDC, "Çocuğun beslenme geçmişiyle ilgili dikkatli yapılan araştırma, onun mutfakta asılı bir tel sepet içinde saklanan aşırı olgunlaşmış muzlarla beslendiğini ortaya çıkardı. Meyvenin üzerinde ve çevresinde sinekler sıklıkla gözlemlendi." dedi.

Şifa hazinesi Çakşır otunun faydaları neler? Şifa hazinesi Çakşır otunun faydaları neler?

Kızın ebeveynlerine evde tutulan tüm meyvelerin üzerini örtmeleri ve yemeden önce yıkamaları tavsiye edildi, bu da çocuğun semptomlarını ortadan kaldırdı.

Diğer bir vakada ise doktorlar, karın ağrısı da dahil olmak üzere garip semptomlardan şikayet eden bir kadının beyninden, kıvranan bir solucanı çıkardılar.

Editör: Demet İlce