İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar sürerken dünya genelinde de üst düzey politikacıların resmi temasları devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın başkent Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelmesi dünya basınının gündeminde yer aldı.

Reisi, Hamaney'in halefi olarak görülüyordu Reisi, Hamaney'in halefi olarak görülüyordu

" Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi"

Fransa merkezli haber ajansı Agence France-Presse (AFP) , söz konusu ziyarete ilişkin yayınladığı haberde, "Blinken Ankara'da Türkiye'nin öfkesini yatıştırmayı deniyor" başlıklı haberde, "Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi" ifadelerini kullandı.
Ankara'yı Washington'ın en stratejik ancak zor müttefiklerinden biri olarak tanımlayan AFP, Antony Blinken'ın Gazze'de dökülen kana dair Türkiye'nin gösterdiği öfkeyi dindirmeyi hedeflediğini yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı'nın 7 Ekim'den beri ilk kez Ankara'yı ziyaret ettiğini vurgulayan AFP, Türkiye'de hem İsrail'e hem de Batı'ya karşı öfkenin sokaklara taştığı yorumunu yaptı.
Adana'daki İncirlik Üssü önünde hafta sonu gerçekleşen protestoyu hatırlatan ajans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Pazartesi programına atıfta bulundu.


AFP, "Blinken'la randevusu olmayan Erdoğan, ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümseyerek Pazartesi günü Türkiye'nin ücra kuzeydoğusuna seyahat etmeyi planlıyor." ifadelerine yer verdi.
Erdoğan'ın Batılı ülkeleri çifte standartla suçladığı yorumunu yapan AFP, İstanbul'daki mitingde Cumhurbaşkanı'nın kürsüden söylediği "Dün Ukrayna-Rusya Savaşı'nda katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor" cümlesine de yer verdi.

"Blinken'ın Türkiye ziyaretinin amacı İsrail için daha fazla zaman kazanmaktı"

Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera ise ziyaret ilişkin haberinde, "Dışişleri Hakan Fidan, 'Gazze’de koşulsuz ateşkes' için ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e baskı yaparken, Blinken de Türkiye’den Hamas’ın İsrailli esirleri serbest bırakması için çalışmasını istedi." ifadelerini kullandı.
Haberde, "Blinken'ın Türkiye ziyaretinin amacı İsrail için daha fazla zaman kazanmaktı. Türkiye bunun farkındaydı. Bu yüzden Bakan Fidan, Blinken'a soğuk davrandı" cümleleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi