"Bodrum'da koşmak iyi hissettirir" mottosuyla düzenlenen 9. Uluslararası Bodrum Yarı Maratonu tamamlandı. 23 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı yarışta atletler, Myndos Kapısı, Antik Tiyatro, Kumbahçe ve marina hattı gibi Bodrum'un simge noktalarından geçen parkurlarda koştu. 21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Üzeyir Söylemez, kadınlarda Ezgi Akarsu birinci oldu.

Şanlıurfalı sanatçılardan ZAHA'ya türkülü karşılama!
Şanlıurfalı sanatçılardan ZAHA'ya türkülü karşılama!
İçeriği Görüntüle

Yarışa kimler katıldı?

2-4 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışa Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Almanya, Birleşik Krallık, ABD, Norveç, Kazakistan, İran, Sudan, Güney Afrika, Kanada ve Ukrayna dahil 23 ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Yarışların startını Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci verdi. Protokol üyeleri de 5 kilometrelik parkurda sporcularla birlikte koştu.

Yarışta hangi renkli anlar yaşandı?

Finişe ulaşan sporculara verilen madalyalar, Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler tarafından hazırlandı. Yarışa katılan sporculardan Hasan Can Altıner ise parkuru tamamladıktan sonra kız arkadaşı Beste Mürşitoğlu'na evlilik teklif etti.

Dereceye girenler kimler?

21 kilometre erkekler:

  1. Üzeyir Söylemez (1:13:20)
  2. Pavel Zakharov, Rusya (1:16:54)
  3. Ömer Oklu (1:16:56)

21 kilometre kadınlar:

  1. Ezgi Akarsu (1:31:27)
  2. Aleksandra Iakovleva, Rusya (1:33:44)
  3. Aliye Ayta (1:37:00)

10 kilometre erkekler:

  1. Ufuk Arda (0:33:47)
  2. Güngör Özege (0:36:16)
  3. Uğur Pehlivan (0:36:26)

10 kilometre kadınlar:

  1. Gamze Turhan (0:43:15)
  2. Çağla Elmas (0:44:45)
  3. Liubov Larionova, Rusya (0:44:48)

5 kilometre erkekler:

  1. Fedır Bezlepkın (0:17:41)
  2. Erdem Aydakul (0:19:10)
  3. Uras Danan (0:19:16)

5 kilometre kadınlar:

  1. Aslı Arık (0:19:46)
  2. Fatma Taş (0:20:22)
  3. Irmak Demir (0:20:29)

Gelecek yıl neler planlanıyor?

Dereceye giren sporculara ödülleri, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki törenle verildi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yarışın gelecek yıl 10. kez düzenleneceğini belirterek, "İlk 10'a giren sporcuların seneye kayıt ücretlerini ben karşılayacağım. 10'uncu yılda tüm tişörtlerimiz turuncu olacak" dedi. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ve Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk da organizasyona katkı sunanlara teşekkür etti.

Muhabir: Berk Küçük