Almanya’nın Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yürütülen kara propagandanın parçası oldu. Ramelow, küstah bir tavır ile Twitter’daki kişisel hesabında, defalarca tekrarlayarak ‘Tamam’ yazdı.
Erdoğan’ın 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni kaybetmesi için algı operasyonu yapan Ramelow, mitingler için kendi bölgesine gelen hükümet yetkileri ve bakanların da seçmeni ile buluşmasını engelleyerek görev, yetki ve haddini aşmıştı.
Öte yandan Türkiye’de hükümet değişimi söz konusu olunca dışarıdan müdahil olmayı aksatmayan Almanlar, Türk yetkililerin kendi vatandaşları ile buluşması söz konusu olunca da duvar örmeyi demokrasi kabul ediyor.
Almanya’nın Avrupa Birliği Bakanı Michael Roth ise kampanyalarda ülkesinin hedef gösterilmemesi seçim talebinde bulunabilirken; Türkiye’nin iç işleri söz konusu olduğunda ise tarafını açıklayıp toplumu yönlendirmeyi olağan sayıyor.
Bu arada Thüringen Eyaleti Başbakanı Bodo Ramelow daha önce de bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantıları YPG ve PYD’ye desteğini açıklamaktan sakınmamıştı.



