Kiev Belediye başkanı Vitali Klitschko, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki patlama sesi duyulduğunu duyurdu. Klitschko, saldırıda Shevchenko bölgesinin vurulduğunu açıkladı.

YERLEŞİM YERİ HEDEF ALINDI

TRT Haber muhabiri saldırının merkezi bir noktada gerçekleştiğini, bölgeye itfaiye ekiplerinin, ambulansların ve askerlerin sevk edildiğini söyledi. Saldırının gerçekleştiği bölgenin Bağımsızlık Meydanı’na en yakın bölge olması dikkat çekti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı da saldırıda bir yerleşim yerinin hedef alındığını ve 6 yaralı olduğunu duyurdu.

"SALDIRIDA FÜZE KULLANILDI"

Devlet Acil Durum Servisi basın sekreteri Svetlana Vodolaga, diğer füzenin konut binasına yakın isimsiz bir tesisi vurduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'nın saldırıda füze kullandığını ifade etti.

Patlamalar, BM Genel Sekreteri Guterres'in Ukrayna  Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Rus kuşatması altındaki Mariupol limanından sivilleri tahliye etme çabalarına odaklanan görüşmelerini tamamlamasının ardından meydana geldi.

"BİR GÜN ÖNCE KREMLİN'DEYDİ, BUGÜN BAŞININ ÜSTÜNDE PATLAMALAR VAR

Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki 'füze saldırıları' hakkında tweet attı.

Podolyak'ın paylaşımında “Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

Kiev, Rus güçlerinin birkaç hafta önce geri çekilmesinden bu yana nispeten sakindi, ancak daha uzun menzilli Rus ağır silahlarına karşı savunmasız kalmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim