DIŞ HABERLER - İSLAMİ Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları’ndan yapılan açıklamada “Cenin” adında silahlı insansız hava aracı (SİHA) ürettiklerini duyurdu. Kudüs Tugayları, Cenin’i 2019’da üretti hatta işgalci İsrail’e ait bir askeri araca yönelik saldırı gerçekleştirdi. Ancak Cenin SİHA’nın varlığını bugüne kadar ortaya çıkarmayarak gizli tuttu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada Cenin’in hizmete girdiği ve Gazze’de görev alacağı ifade edildi.

İSRAİL’E GÖZDAĞI

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, Dünya Kudüs Günü sebebiyle yaptığı açıklamada Cenin’i duyurdu. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı her koşulda korumaya devam edeceklerini söyleyen Ebu Hamza, İsrail’in Mecsid-i Aksa ve İslam’ın kutsallarına saldırmaya devam etmesi halinde karşılık vereceklerini söyledi. Ebu Hamza ayrıca bazı Arap ülkelerinin normalleşme anlaşmaları ile İsrail’e boyun eğdiğine vurgu yapan Ebu Hamza, bu durumun direnişi engellemeyeceğini ifade etti.

İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN ÜRETİM SÜRÜYOR

Filistin direniş grupları her geçen gün yeni silahları üretmeyi başarıyor. Yıllar içinde yeni füze sistemlerinin yanı sıra silahlı ve keşif İHA’ları üreten direniş grupları İsrail’in saldırılarına karşı güçleniyor. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yine 2019’da Ebabil-1 adlı SİHA’nın birkaç modeli ile birlikte üretildiğini açıklamıştı. Kassam Tugayları ayrıca 2021 Mayıs ayında işgalci İsrail ile patlak veren çatışmalarda 250 kilometreden fazla menzili olan Ayash-250 füzesini kullanmaya başladıklarını duyurmuştu.

Editör: TE Bilisim