Yunus Emre Yolunda Genç Gönüllüler Buluşması, 11-12 Mayıs’ta Türkiye genelindeki imam hatip liselerinden 1500 öğrenci temsilcisinin katılımıyla Ankara Kızılcahamam’da yapıldı. İki gün süren programın kapanışında gençlere hitap eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, “Şu anda öğrencisiniz, imam hatip lisesindeki fırsatı ganimet bilmeniz lazım. Aynı şekilde meslek hayatınızda bulunduğunuz işi en iyi yapmanın çabası içerisinde olun. Sizin önünüzde çok büyük fırsatlar var” dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde ve Millî Eğitim Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Genç Gönüllüler buluşması bu yıl 5. kez gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı programda akademisyenler gençlere hitap etti. Programın ikinci gününde düzenlenen öğrenci panelinde ise çeşitli illerden katılan gençler, arkadaşlarına sunumlarını yaptı. 

İmam hatipler dünya lideri çıkardı

Programda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, gençlere ilim öğrenmek ve öğretmenin ne kadar değerli olduğunu belirterek, “Eğitim sistemi içerisinde 110 yıldır yer alan okulunuzun kıymetini bilin” dedi. Gençlere “Sizler bizim geleceğimizsiniz” diye seslenen Yılmaz, “Bugün bakanlarımız, bürokratlarımız imam hatip mezunu, cumhurbaşkanımız imam hatip mezunu. Bugün insanlarımız Türkiye’de imam hatip okulları nasıl okul diyorlar. İmam hatip okulları bir cumhurbaşkanı çıkarmış, dünya lideri çıkarmış. Daha nasıl okullar olsun?” diye konuştu.

Kur’an ve sünnetten kopmayın

Gençlere şu anda bulundukları okulun, sıraların kıymetini bilirlerse geleceğin onların olduğunu söyleyen Nazif Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: Bugün ve yarın ne yapıyorsanız işinizi iyi yapın. Şu anda öğrencisiniz, imam hatip lisesindeki fırsatı ganimet bilmeniz lazım. Aynı şekilde meslek hayatınızda bulunduğunuz işi en iyi yapmanın çabası içerisinde olun. Sizin önünüzde çok büyük fırsatlar var. Bugün Yunus gibi olmak ve Yunus gönüllü olmak için ne yapmak lazım? İki kaynağa sımsıkı sarılmak lazım. Onlardan birisi Kur’an, birisi sünnettir. Kur’an ve sünnetten kopmayın, eğer bu iki kaynaktan koparsanız beslenmeniz yeterli olmayacaktır.

Aklı selim ve kalbi selim yetiştiren okullar

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihat Demirli de, kürsüye çıktığında çok heyecan duyduğunu ve 28 yıl öncesinde imam hatip yıllarına döndüğünü söyledi. İmam hatiplerin sürekli olarak çok lüzumlu olmayan tartışmaların bir parçası olduğunu kaydeden Demirli, “İmam hatip okulları eğitim sistemimiz içinde çok kıymetli; aklı selim, kalbi selim ve zevki selim insanlar yetiştiren okullar. Arzu ettiğiniz biçimde sahip olduğunuz akademik müktesebat ve sonraki çalışmalara zihni altyapı oluşturan okullar. Yurtdışına çıktığımızda da ülkemizde de Anadolu irfanı dediğimiz anlayışa sahip hangi branşta olursa olsun insanların yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu görüyoruz. İmam hatip okullarından mezun olanların ülkemize kıymetli katkılarının olduğunu müşahede ediyoruz” diye konuştu.

Yeter ki suya bir taş atın

Kapanışta gençlere seslenen ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da programda Türkiye’nin en büyük ailesini bir araya getirmek ve büyük aile fotoğrafını oluşturmak istediklerini söyledi. Anadolu’yu mayalayan 21. yüzyılın modern dervişlerinin imam hatipli gençler olacağını kaydeden Ceylan, şunları aktardı: Bugün imam hatiplerde 1.5 milyona yakın öğrencimiz var. Hepsini toplamak, gönüllerine dokunmak, dertleriyle dertlenmek mümkün olmuyor. İstedik ki, bu işi yapacak her okuldan bir gencimiz olsun. Her birimizin okulundaki her bir genç size emanet bundan sonra. Bizim için önemli olan suya bir taş atmaktı. Onun ne kadar büyük dalga çıkaracağını rabbimiz belirleyecek. Yeter ki siz inançla, azimle bir taş atın, dalga dalga yayılacak.

Gelecek yılı bekliyoruz

ÖNDER Gençlik Başkanı Resul Çiftci de 81 ilden gelerek programa katılan gençlere teşekkür etti. Programa katıldıkları ve iki gün boyunca kardeşliklerini pekiştirdikleri için müteşekkir olduğunu söyleyen Çiftci, “Buradan giderken ailelerinize selam götürün. Asıl teşekkürlerimizi sizi bu buluşmaya gönderdikleri için onlara iletiyorum. Kardeşlik ve dostluklarımızı pekiştirdiğimiz, büyük ailenin bir parçası olduğumuzu derinden hissettiğimiz buluşma için gelecek yılı iple çekiyorum” diye konuştu.

Gençler arkadaşlarına seslendi

Buluşmanın ikinci gününde kız ve erkek öğrencilerin yer aldığı öğrenci panelleri de gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki liselerden okul temsilcilerinin katıldığı panelde gençler tarafından “Fikir dünyamızın şekillenmesinde dinimiz”, “Birlik içinde çalışma kültürü”, “CV’ye sığmayan hayat: Görünmeyen üniversite”, “Önder bir gencin yol haritası” sunumları yapıldı. Programda ayrıca musiki programı uygulayan Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ÖNDER Türk Müziği Gençlik Korosu, katılımcılara bir konser verdi. Buluşma, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim